Even geduld...

Zomer of winter, kuuroord Brides-les-bains is een fijne vakantiebestemming middenin de prachtige natuur van de Franse Alpen aan de voet van skigebied Les Trois Vallées. Brides-les-Bains in de Franse Savoie is een rustig plaatsje, gelegen op 556 meter hoogte. Bekende wintersportplaatsen in het gebied zijn Courchevel, La Tania, Méribel, Val Thorens, Les Menuires en Saint Martin de Belleville. Waar in de winter kilometers piste je een eindeloze vakantie bezorgen, wachten in de zomer talloze fiets- en wandelpaden op je.

In Brides-les-bains staan balans, gezonde voeding en vitaliteit op de eerste plaats. Het plaatsje is één van de oudste kuuroorden (1894) van Frankrijk en is beroemd vanwege de heilzame werking van het water uit de thermale bronnen. Fijn om na een actieve dag in de Franse Alpen tot rust te komen in een spa.

QnJpZGVzIGxlcyBCYWlucyA=

Zomer en winterbestemming

In de winter brengt de skilift je vanuit Brides-les-Bains in 20 minuten naar Méribel, het hart van Les Trois Vallées, met meer dan 600 kilometer skipistes. Wandelen, fietsen, hiken, raften, mountainbiken, golfen en klimmen: ook in de zomer is Brides-les-Bains een fijne vakantiebestemming. Ik ging de bergen in en genoot van de frisse lucht en prachtige natuur van de Franse Alpen.

Wandelen en hiken vanuit Brides-les-Bains

Brides-les-Bains is een ideaal uitgangspunt voor talloze mooie wandelingen in de bergen. Nicolas Tavernier is berggids bij Raquett’Evasion en hier geboren en getogen. Hij kent de bergen als geen ander en neemt je mee naar de mooiste plekken. Of je nu houdt van wat meer uitdaging of het liever wat rustiger aan doet, voor iedereen is er een geschikte wandelroute. Op een warme dag in augustus maakten we een avontuurlijke hike over smalle paden langs de snel stromende bergrivier les Doran des Allues. Het was heerlijk in de schaduw van de bossen. Via de groene pistes wandelden we weer naar beneden. Prachtig!

SGlrZW4gNw==SGlrZW4=SGlrZW4gYmVyZ2dpZHMgTmljb2xhcyBUYXZlcm5pZXI=

Mountainbiken en e-biken

Vanuit Brides kun je Les Trois Vallees fantastisch per fiets verkennen. Iedere 20 minuten vertrekt de gratis pendelbus met fietstrailer naar Méribel (1450 meter) waar de mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers ongekend groot zijn. Aanrader is het huren van een e-mountainbike zodat je moeiteloos iedere berg kunt bedwingen. Onder begeleiding van gids Laurent van Espace VTT Courchevel maakten we vanuit Courchevel (1850 meter) een gave mountainbiketour door Les Trois Vallees. We deden zelfs nog een stukje singletrack (smal pad)! Het fijne van een e-bike is dat je langere afstanden kunt afleggen zonder dat het echt veel energie kost. Op deze manier zijn de bergen per fiets voor iedereen toegankelijk! En mocht je zin hebben, je kunt de elektromotor natuurlijk altijd uit zetten… Bijzonder: met een fiets de skilift in! Ik ben dol op wintersport en de bergen; mountainbiken in de zomer is een geweldig alternatief voor skiën in de winter!

RSBiaWtlbiBjb3VyY2hldmVsRSBiaWtlbiBjb3VyY2hldmVsIDY=RSBiaWtlbiBjb3VyY2hldmVsIDc=

Haute Cuisine

Bijzonder in Brides-les-Bains is het “Label Diététique”. Restaurants met dit dieetlabel serveren altijd gezonde en verantwoorde maaltijden. Mocht je denken dat je een stengel bleekselderij krijgt geserveerd… verre van dat! Topchefs koken er verrukkelijke voedzame en verfijnde gerechten met biologische groenten en fruit en andere verse producten van het seizoen. We genieten er van heerlijke en eerlijke Franse Haute Cuisine! Waar je ook gaat eten in Brides-les-Bains, je weet dat het goed is. Hopelijk waait deze trend snel over naar Nederland! Maar wees gerust, bij het ontbijt ontbraken ook de croissantjes niet…

Spa en welness in kuuroord Brides-les-bains

Le Grand Spa Thermal is het hart van Brides-les-Bains. Gelegen in het prachtige berglandschap is de spa een fijne plek om te relaxen en helemaal tot rust te komen. Je vindt er een hamam, kruidenstoombad, aromatisch stoombad, sauna, ijskoude douches, een binnen- en buiten whirlpool, een zwembad en fitnessruimte. Of kies je voor een verkwikkende algenpakking of ontspannende massage? Heerlijk na een dag van inspanning in de bergen.

Bij alle lichaams- en schoonheidsbehandelingen wordt gebruik gemaakt van het heilzame bronwater uit Brides-les-Bains. Dankzij de geneeskrachtige werking van het water uit de bronnen van Brides-les-Bains heeft de Grand Spa zich gespecialiseerd in afvallen en gewichtsverlies. Wil je dus een paar kilo kwijt, dan is een vakantie naar Brides een aanrader. Na een intake met een diëtist en arts krijg je een persoonlijk dieetprogramma waarmee je op een verantwoorde, gezonde manier en zonder honger kunt afvallen. Ook bewustwording en verandering van levensstijl maakt onderdeel uit van een afslankkuur. Succes gegarandeerd!

VGhlcm1lbiBMZWJhdTE=(Le Grand Spa Thermal – @Lebeau)

Praktische informatie

Wat? Een heerlijk wellness- en outdoorweekend in de Franse Alpen.
Waar? Brides-les-Bains, Savoie, Frankrijk.
Wandelen: gids Nicolas Tavernier neemt je mee de bergen in om je de mooiste plekken te laten zien.
E-bike huren: Courchevel, Les Trois Vallees: Espace VTT Courchevel.
Hoe kom je er? Brides-les-Bains ligt op circa 1074 km vanaf Utrecht. Vanaf Schiphol vlieg je in 1,5 uur naar Genève, vervolgens rij je met de auto in ongeveer 2 uur naar Brides-les-Bains.

Meer informatie over een vakantie in Frankrijk

Lees meer over de Savoie