Even geduld...

Impressie: Madeira met kinderen

De mooiste foto's
Foto geschreven door <br><a href=Marleen Brekelmans" nopin="nopin">
geschreven door
Marleen Brekelmans

Madeira, bloemeneiland in de Atlantische oceaan. Een veelzijdige bestemming, met een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden. Vooral geliefd bij actieve reizigers, strandliefhebbers en 50+ers. Op uitnodiging van Visit Portugal en Visit Madeira reisde ik met een van onze kinderen naar het mooie eiland, om te testen hoe kidsproof deze bestemming is. Laat me je overtuigen: er is zoveel te doen voor gezinnen met kinderen! Een eerste impressie:

Een eerste blik op Madeira vanuit het vliegtuig. 

Ruige kliffen en steile rotsen, de kustlijn is prachtig. De palmbomen geven Madeira een tropisch tintje. 

Cool! Boven de Cabo Girão (Europa's hoogste klif van 589 meter) ligt een uitkijkpunt met een glazen bodem. Durf jij erover te lopen en naar beneden te kijken?

Op jeepsafari over smalle en steile bergweggetjes, naar de hoogste bereikbare top, langs idyllische dorpjes en watervallen. 

Bijzondere authentieke huisjes en bananenplantages, die vind je niet overal in Europa. 

In het historische centrum van Funchal legio restaurantjes, waar kinderen meer dan welkom zijn.

Tijdens een bezoek aan de Farmers Market in Funchal ontdek je nieuwe geuren, smaken en exotische kleuren. 

Heel tof, sleetje rijden op Madeira. En dat kan hier 365 dagen per jaar! Ga met de cabinelift naar boven en glijd razendsnel 2 kilometer 'naar benee' per slee.

Niet missen: een dolfijnen en walvissen cruise vanuit Funchal! Spectaculair! 

Praktische informatie:

Wat? Madeira.
Waar? In de Atlantische oceaan, ongeveer 1000 km ten zuiden van Portugal.
Bereikbaar? Transavia vliegt dagelijks op Funchal, 4 uur vliegen.
Vervoer:  Huur een auto om alle hoeken van het eiland te verkennen.
Excursies: ter plekke te reserveren

Meer informatie: Visit Madeira

Ook leuk om te lezen:
Madeira: kindvriendelijk vakantie-eiland Plannen aan het maken om met je gezin op vakantie te gaan? Dan is het Portugese eiland Madeira waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt. Daar brengen we met onze positieve ervaringen graag verandering in! Marleen Brekelmans, Madeira: Steenmannetjes, kabelbanen & dolfijnen Ik was nog nooit in Portugal geweest toen ik op het eiland Madeira landde. Daar waar de taal er Spaans uitziet, maar Slavisch klinkt. Waar de ruige vulkanen, de zachte natuur ontmoeten. En waar ik een andere kant van het eiland ontdekte, met bijzondere plekken waar met respect voor mens en natuur wordt omgegaan. Marre Smit, Porto Santo: eiland met 1 stoplicht en heel veel legendes Iedereen die ik op dit kleine eiland ontmoet, zegt er te wonen vanwege de kwaliteit van het leven - “no stress” - en verliefd te zijn op hun eiland. Eerst betwijfel ik het nog, maar na een paar dagen ben ik helemaal om. Marre Smit, Porto Santo: Ter land, ter zee en in de lucht Voor een eiland van dit formaat - slechts 42km2 - is er een heleboel te doen. Ik bekeek het eiland op alle mogelijke manieren. Vanuit een vliegtuigje, vanaf het water, vanuit de Jeep en vanaf de fiets. En in tegenstelling tot wat je misschien denkt, was het elke keer anders en -bijna- elke keer leuk. Marre Smit, Impressie: Algarve Portugal Een paar dagen bijzondere plekjes ontdekken in Zuid-Portugal, de Algarve. Mooie stranden en baaien, prachtige accommodaties. Kijk je mee? Marleen Brekelmans,