Even geduld...

Impressie: Zweeds Lapland

Gold of Lapland
Foto geschreven door <br><a href=Marleen Brekelmans" nopin="nopin">
geschreven door
Marleen Brekelmans

Zweeds Lapland, voor velen een bestemming op de bucketlist. Begrijpelijk! De natuur, de rust, de ruimte, de winters, het noorderlicht... Mocht je een keer de kans hebben, ga! 

UHV1ciBuYXR1dXI=QmV2cm9yZW4gcml2aWVyIFp3ZWRlbg==Ik bezocht dit unieke stukje Zweden voor slechts een paar dagen. Wat een droomreis! Inclusief sneeuwscootertocht, hondensledetocht, bijzondere nachten in een Bird's nest en slapeloze nachten na het zien van het noorderlicht. Ik laat je in een eerste impressie zien waarom een bezoek aan Zweeds Lapland zo'n goed idee is.

Zweeds Lapland in beeld

Svansele wilderness centre, midden in de bush overnachten

Sneeuwscootertocht! Over bevroren meren en door besneeuwde bossen

Het allerliefste theehuisje, van Svansele wilderness centre

Bird's nest van Granö Beckasin - bijzonder overnachten!

Het ultieme genieten: hondensledetocht!

Praktische informatie:

Mocht je niet kunnen wachten en het liefst gelijk al je koffers willen pakken, nog wat kleine tips:

How to get there: We vlogen vanaf Amsterdam via Stockholm naar Lycksele. Een andere optie is om via Stockholm naar Umea te vliegen. Beide stadjes liggen gunstig t.o.v. Granö Beckasin, de lodge waar we verbleven. Een huurauto vanaf de luchthaven is noodzakelijk.

Overnachten:

Granö Beckasin Lodge - Bird's nest 
Svansele Wilderness Centre

Aanvullende informatie vind je op de websites van Visit Sweden en Gold of Lapland.

Ook leuk om te lezen:
Zweden: De magie van Lapland Een hondensledetocht, rendieren in de sneeuw, het Noorderlicht zien... Voor velen lijken deze fenomenen onbereikbaar, maar ze zijn dichterbij dan je denkt. De magie van Zweden vind je in Zweeds Lapland en ligt binnen bereik! Marleen Brekelmans, Slapen: bijzonder overnachten Fins Lapland Op zoek naar een bijzondere winterbestemming? Laat je verleiden tot een bezoek aan Fins Lapland. Unieke dome tent, Noorderlicht, sneeuwgarantie... Marleen Brekelmans, Boek: De keukentafel van het Noorden Het boek 'De keukentafel van het Noorden' van Yvon Jaspers is zo'n mooi boek, je laat het wekenlang op tafel liggen om keer op keer door te bladeren. Over fika, hygge en andere kleine geluksmomenten. Marleen Brekelmans, Lapland: Cool overnachten in het ijshotel in Zweden Wanneer je naar Lapland gaat, dan mogen een sneeuwscootertocht, huskysafari en het Noorderlicht niet ontbreken. Zet deze tip ook maar snel op je bucketlist: een rondleiding (of beter nog een overnachting), in het IJshotel in Zweden. Bijzonder, indrukwekkend en cool! Marleen Brekelmans, Lapland: betoverend mooi Lapland heeft een grote aantrekkingskracht, ook op reizigers die de ‘hele wereld’ al gezien hebben. Lapland betovert en verovert je hart! Marleen Brekelmans, Lapland: 5 avontuurlijke activiteiten Op vakantie gaan naar Lapland is bijzonder en voor velen een lang gekoesterde droom. Je verbljif in de sprookjesachtige witte wonderwereld is om nooit te vergeten. Met deze avontuurlijke activiteiten maak je je reis compleet. Marleen Brekelmans,