Even geduld...

Een stedentrip combineren met een dagje op de ski? Dat kan! In Innsbruck, waar je aan de rand van de stad kunt skiën. Wanneer je op zoek bent naar een bijzondere stedentrip, denk dan eens aan Innsbruck. Het is een stad van cultuur, natuur en winterbeleving. Snuif naast de rijke historie van de stad ook zeker een dagje de frisse berglucht op door te gaan skiën, rodelen of sneeuwwandelen. Onze tips voor een bezoek aan de stad lees je in het artikel Innsbruck in de winter. Nu nemen we je graag mee de stad uit, de bergen in.

T21zbGFnZm90byBJbnNzYnJ1Y2s=

Wintersporten bij Innsbruck

Het unieke van Innsbruck is dat de bergen om te skiën, snowboarden of rodelen om de hoek liggen. Buiten de stad kun je als wintersporter je hart ophalen. De regio beschikt over negen skigebieden die totaal 260 kilometer aan pistes bieden. Of je nu een gevorderde skiër of snowboarder bent of voor het eerst op ski’s staat, er is zeker een gebied dat past bij jouw niveau en wensen. Het Kühtai gebied bijvoorbeeld is sneeuwzeker van december tot midden april. Of de Glungezer, een skiparadijs met de langste pistes in Tirol. Ben je met kinderen? Dan is de Muttereralm een geschikt skioord om met het gezin een wintersportvakantie door te brengen.

Skiën of rodelen bij de Muttereralmbahn

Ideaal, met een skipas is het openbaar vervoer naar alle pistes gratis, of je nu met de bus gaat of de tram neemt. Trouwens, het ritje met de tram is op zich al een aanrader, ook zonder skiplannen. Je pakt de STB vanaf de Hauptbahnhof richting Mutters. Tijdens de rit zie je de omgeving veranderen. Rijd je eerst nog in de stad, in no time wordt het witter en ga je de hoogte in, de berg op. In een half uurtje sta je bij de Muttereralmbahn, onderdeel van Olympia Skiworld Innsbruck. Een fijn gebied voor beginnende wintersporters en families met kinderen. Het ligt op 1800 meter hoogte, heeft ruim 19 kilometer pistes en zes liften.

Ben je niet zo’n skiër en is snowboarden niet jouw favoriete bezigheid? Ga dan met de slee naar beneden! Het is een fantastische ervaring om midden door het stille bos, door de krakend witte sneeuw naar beneden te rodelen. Voor kinderen is er een familiebaan en wil je wat sneller, dan pak je de professionele rodelroute.

Eigen spullen meebrengen is overigens niet nodig, bij het dalstation is een verhuurbedrijf waar je alles kunt huren om een onvergetelijke winterse dag dan te beleven.

U2xlZTE=

Wintersportgebied Kühtai

Op 35 kilometer van Innsbruck ligt Oostenrijks hoogstgelegen wintersportoord Kühtai. Door de ligging is het een sneeuwzeker gebied van december tot midden april. Omdat de afdalingen vlak naast de hotels liggen, is het bijna overal ski-in en ski-out. Je hoeft niet te lopen naar de liften en je kunt dus ook je auto laten staan. Heel fijn! Het is ook een gebied waar je heerlijk kunt wandelen, met of zonder de speciale sneeuwschoenen.

SWdsbyB2aWxsYWdlIGt1aHRhaTE=

Bijzonder overnachten in een iglo

Is het niet om te skiën, dan is het wel voor de bijzondere mogelijkheid om te overnachten waarom je een bezoek aan Kühtai niet mag overslaan. Als je op zoek bent naar ‘net even iets anders’ om te slapen, zijn de iglo’s in het iglodorp van Kühtai iets voor jou. Op een hoogte van 2.020 meter staan 12 kleine ijspaleizen klaar voor een overnachting zoals je deze nog niet eerder hebt meegemaakt. Koud is het niet; je slaapt op een geïsoleerd schuimmatras met een comfortabel warme schapenvacht. Bovendien ligt er een goede thermo winterslaapzak voor je klaar, zodat je tijdens de nacht heerlijk op temperatuur blijft. Als je boekt is het diner in de dining iglo en een uitgebreid ontbijtbuffet in het naastgelegen hotel inbegrepen.

SWdsbyB2aWxsYWdlIGt1aHRhaTI=

SWdsbyB2aWxsYWdlIGt1aHRhaTM=

SWdsbyB2aWxsYWdlIGt1aHRhaTY=

Nog niet overtuigd van een bezoek aan Oostenrijk?

Lees ook deze 1001 redenen om naar Oostenrijk te gaan

Praktische informatie:

Hoe: In de winter wordt er regelmatig gevlogen op Innsbruck, zowel vanaf Schiphol, Rotterdam-Den Haag Airport en Eindhoven Airport. Na ruim een uur vliegen sta je op het vliegveld van Innsbruck.
Prijs: Afhankelijk van het seizoen.
Meer informatie over Innsbruck: Bezoek de website van Inssbruck Tourism.