Even geduld...

Boek: Kidskompas Denemarken

Foto geschreven door <br><a href=Marleen Brekelmans" nopin="nopin">
geschreven door
Marleen Brekelmans

Kidskompas is een reeks reisgidsen speciaal voor kinderen én hun ouders! De tijd dat citytrips en cutuursnuiven met kinderen als lastig wordt beschouwd is voorbij. Na Parijs, Londen, Amsterdam en Barcelona werd het nu tijd voor een reisgids gewijd aan een heel land, Denemarken. Om toch het citytrip gevoel een beetje vast te houden is er een uitgebreid hoofdstuk over Kopenhagen.

Goed voorbereid op reis!

Het eerste hoofdstuk van het boek is gericht aan de ouders en bevat alle praktische informatie die je moet hebben voordat je naar Denemarken gaat. Op korte en bondige wijze word je onder andere geïnformeerd over de reisafstand, het weer, eten en de feestdagen & events.

Ook de kinderen gaan goed voorbereid mee op reis!

Hierna begint het leukste gedeelte: de kids info! In simpele woorden wordt in het eerste hoofdstuk algemene informatie over Denemarken gegeven. Er wordt de kinderen onder andere bijgebracht dat je in Denemarken geen frikandellen moet verwachten als je “frikadeller” bestelt. Aan het einde wordt een spoedcursus Deens aangeboden. De korte, duidelijke stukjes tekst worden afgewisseld met leuke plaatjes en foto’s.

Het avontuur kan beginnen…

In het hoofdstuk “Op Pad” wordt er uitgebreide toeristische informatie gegeven over de verschillende regio’s en wat je hier zoal kan doen. Culturele en historische bezienswaardigheden worden afgewisseld met onder andere pretparken en dierentuinen. Aan het einde van elke regio is er een ‘dagboek’ pagina vrijgehouden. In het dagboek kan er geschreven en getekend worden over de leukste avonturen!

Winnen!

Ben jij helemaal om en wil je het liefst meteen je koffers pakken en met je kinderen naar Denemarken? Goed nieuws, wij mogen 3 Kidskompasgidsen Denemarken weggeven! Je maakt kans door op de Facebookpagina van Bijzonder Plekje of hieronder te laten weten waar jij graag met je kinderen naar toe wil in Denemarken. De winnaars worden zondag 7 februari 2016 bekend gemaakt.

Praktische informatie:

Titel: Kidskompas Denemarken – De leukste reisgids voor kinderen én hun ouders
Auteurs: Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam
Uitgeverij: Cheeky Monkeys
Prijs: € 12,95 verkrijgbaar via Kidskompas.nl