Even geduld...

Stedentrip: Koffie & lunch in Nijmegen

De leukste hotspots
Foto geschreven door <br><a href=Marleen Brekelmans" nopin="nopin">
geschreven door
Marleen Brekelmans

Leuk & Lekker in Nijmegen

Nijmegen wordt steeds leuker! Deze historische stad aan de Waal krijgt steeds meer hippe koffie- & lunchtentjes. Bijzonder Plekje heeft de leukste adressen van Nijmegen voor je op een rij gezet!

Sid en Liv

‘Ontbijt-, lunch- & koffiewinkel’ Sid en Liv is een plek, waar je de hele dag kunt zijn. De lunchwinkel ligt in de Van Welderenstraat, waar steeds meer leuke zaakjes en initiatieven ontstaan. Bijkletsen met een cappuccino en huisgemaakte (appel-)taart, lunchen in de binnentuin of genieten van een high tea in huiselijke sfeer. Het allerleukste is, dat je gelijk inspiratie opdoet voor een cadeau of je huis. Wanneer je ook komt, je ziet altijd wel iets nieuws. Het is een hele kunst om met lege handen (en een lege maag) naar huis te gaan. (Van Welderenstraat 95)

Bairro Alto

(foto: Marieclaire)

In het centrum zit Bairro Alto, een favoriet onder de Nijmegenaren. Een relaxte plek voor een koffie met huisgemaakte taart of een biologische lunch. Fijne sfeer, persoonlijke aandacht en in de zomer een prettig terras voor de deur. (Kannenmarkt 6)

Saladebar MUNT

Vrij nieuw in Nijmegen: Saladebar MUNT. Met een heerlijk licht en hip interieur, een kleine serre en fijne binnentuin. De gezondste lunchroom van Nijmegen, tevens afhaal van lekkere salades, soepjes & sapjes. Salades op maat, je bepaalt zelf wat er in je salade zit. Leuk & lekker! (In de Betouwstraat 28)

Tati

Bij buurtcafé Tati in Nijmegen is alles verantwoord. Het interieur bestaat uit tweedehands design. Oma's servies krijgt hier een tweede leven, vintage meubels en jaren '50 lampjes zorgen voor een fijne sfeer. Een eigentijds lunchadres waar alles uit eigen keuken komt. Geniet van een goede koffie terwijl de geur van verse worteltjestaart zich door de zaak verspreid. Laat je verrassen door dit bijzondere adres, waar liefde en aandacht de belangrijkste ingrediënten zijn. (Koolemans Beynenstraat 80)

Eat, Sleep & Drink In-Credible

Zo leuk dat in Nijmegen initiatieven zijn ontstaan als In-Credible. Het hotel is een trendy plek met Berlijnse sfeer; goed voor een lunch, borrel en lekkere happen in een creatieve omgeving. Eat, Sleep & Drink. (Hertogstraat 1)

Honigfabriek

De Meesterproef

De Meesterproef, een restaurant in de voormalige Honigfabriek in Nijmegen. De sfeer van buiten, stoer en industrieel, is binnen mooi doorgetrokken. Bij elke stap die je zet, zie je iets leuks. Mooie en inspirerende teksten op de vloer, Perzische tapijten, hoge onafgewerkte plafons, oude werkbanken en grote ramen. Inspirerend en lekker! (Waalbandijk 14)

First things first

Onder de Meesterproef op het Honig terrein zit First things First, waar je de lekkerste koffie van Nijmegen drinkt. Deze koffiebar, met open branderij, heeft naast koffie ook heerlijke taart en lunch. Vraag naar de verse huisgemaakte apple crumble, niet te versmaden! (Waalbandijk 14B)

Citytrip Nijmegen?

Zin in een stedentrip Nijmegen? Er is genoeg te zien, doen en te beleven voor een paar dagen. Boek een verblijf bij Buitenhuisje Berg & Dal, vanwaar je zo de stad in fietst. Of verblijf bij het 'wereldberoemde' Oortjeshekken in de Ooijpolder. Gegarandeerd goed!

Ontbreekt er nog een fijn & lekker adres in Nijmegen? Ik hoor/lees het graag. 

Als je dit artikel leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: