Even geduld...

Omdat iedereen inmiddels de klassiekers in Londen wel kan vinden, dit keer aandacht voor een hippe wijk in het oosten van de stad: Shoreditch.

De wijk Shoreditch ligt naast de City, het zakendistrict van de stad. Dat geeft een mooi contrast met aan de ene kant de glimmende wolkenkrabbers en mannen in pak en aan de andere kant rauw en creatief Londen dat wereldberoemd is om de streetart. Alle enigszins modebewuste jonge mensen lijken hier samen te komen om het leven te vieren.

TG9uZG9uIHN0cmVldCBhcnQgMQ==

TG9uZG9uIHN0cmVldCBhcnQgMw==

Mensen kijken op de bloemenmarkt

Begin je dag met een goed ontbijt bij het Hoxton Hotel – de eggs royale zijn een aanrader – en wandel daarna richting Colombia Road, om de bloemenmarkt te bezoeken. Alleen al voor het vette Londonse accent van de bloemenverkopers zou ik hier even langsgaan: “Lahst flowahs for a tennah!”. Naast prachtige bloemen is er muziek op straat en stikt het van de kleine antiek en vintagewinkeltjes. Bestel een rhubarb lemonade aan de bar bij The Birdcage en nestel jezelf op het terras – het is een uitstekende plek om mensen te kijken.

Colombia Road Flower Market – elke zondag tussen 8 en 3 uur.
The Birdcage – Columbia Road 80

Brick Lane: de ultieme culturele mix

Slenter ’s middags over Brick Lane, een straat vol met leuke boetieks en curry restaurantjes. Op zondag is er een markt in de straat en worden eetkraampjes afgewisseld met vintagekleding, tassen, muziek, kunst en sieraden. De perfecte plek om een bijzonder item te scoren. Laat je overweldigen door de keuzemogelijkheden voor de lunch: Thais, Cubaans, Vietnamees, Ethiopisch – kies wat je wilt en het wordt voor je neus klaargemaakt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hebben het hier.

Muziekliefhebber? Duik dan een van de leuke zijstraten van Brick Lane in en ga naar Rough Trade. Een prachtige zaak met een enorm assortiment en vaak live muziek. Wandel ook even langs Labour & Wait: een gave selectie aan mooie, simpele spullen voor in huis.

Ik ken niet veel plekken waar ik zo’n gave mix van stijlen, culturen & mensen zag als op Brick Lane. Echt een bezoek waard.

Rough Trade – Old Truman Brewery 91, Brick Lane
Labour & Wait – 85 Redchurch St

TGFib3VyICYgV2FpdCAx

In de wachtrij voor naan & curry

Geïnspireerd door alle curry restaurantjes op Brick Lane? Besluit een avond om bij het alom populaire restaurant Dishoom te gaan eten. Er zijn meerdere vestigingen in de stad en ze zijn allemaal zo populair dat er elke dag wachtrijen staan. Eerst dus even moed verzamelen met een heerlijk glas wijn bij Sager + Wilde. Een leuk kroegje in een rustiger stuk van de wijk, met een enorme wijnkaart waar je de wijn gewoon per glas bestelt!

Dan door naar Dishoom, waar inderdaad al een lange rij stond… 20 minuten in de rij om bij de bar te komen, en dan met een speciale buzzer wachten op je tafel. Queuing uitgevoerd met Britste perfectie. Omdat je in de rij een lekker drankje krijgt en wachten in een bar waar ze cocktails verkopen ook geen straf is, besloten we ervoor te gaan. Na een uur zaten we aan tafel met – inderdaad – ontzettend lekker eten. En ook erg fijn in deze dure stad, voor een zeer redelijke prijs.

Sager + Wilde – 193 Hackney Road
Dishoom Shoreditch – 7 Boundary St

RGlzaG9vbTI=

RGlzaG9vbTM=

Roze restaurant met wereldberoemde WC

Wil je echt bijzonder uit eten? Weliswaar niet in Shoreditch, maar meer dan de moeite waard is Sketch. Boek (ruim van te voren) een tafel in de Gallery Room. Verrukkelijk eten in een compleet roze restaurant. Althans nu dan. Om de 3/4 jaar veranderen ze hier de complete inrichting van het restaurant – en het is elke keer spectaculair. En ga zeker ook even naar de WC – allemaal individuele ‘toilet eggs’ – een ervaring op zich.

Sketch – 9 Conduit St, Mayfair

U2tldGNoIDE=

U2tldGNoIDQ=

Slapen in het Hoxton Hotel

Zelf beweren ze alles te hebben wat je nodig hebt, en niks wat je niet nodig hebt. Wij sliepen in een ‘cosy room’. Inderdaad erg cosy (lees: klein) maar met precies wat je nodig hebt. De warme kamer en zachte matras vond ik niet ideaal, maar de verse melk in de ijskast (voor je eigen cup-of-tea) maakte een hoop goed. Ook erg leuk: je kunt ’s avonds een zakje aan je deur hangen waarin je dan ’s morgens een klein ontbijtje ontdekt.

Deze plek is duidelijk meer dan alleen een hotel: hier wordt ook gewerkt en geluncht door locals. En in het weekend is de lobby absoluut een place-to-be. Er worden de tofste feestjes gevierd en het zit dan bomvol. Echt een gezellige bedoeling! Vlak bij een bushalte en metrostation is dit een ideale uitvalsbasis voor een lekker weekendje Shoreditch.

Hoxton Shoreditch – Great Eastern Street 81

SG94dG9uIExvbmRvbiAz

SG94dG9uIExvbmRvbiA2

SG94dG9uIExvbmRvbiAxMA==
Praktische informatie:

Hoe: Er zijn dagelijks meerdere vluchten naar London. Je kunt ook met de boot, bus of je eigen auto. In London reis je gemakkelijk in de bus & metro met de Oyster Card.
Waar: Slapen doe je in de hippe wijk Shoreditch bij het Hoxton Hotel, kamers vanaf 160, incl breakfast bag
Wanneer: London is altijd leuk!