Even geduld...

Wanneer je op zoek bent naar een kindvriendelijk hotel waar jij en je kinderen volledig ontzorgd worden, dan is Martinhal in Portugal de perfecte keuze. De verschillende resorts en hotels van deze hotelketen (slechts vier locaties) bieden alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie: oprechte aandacht voor kinderen, alle mogelijke faciliteiten en goede service.

Over Martinhal hotels

En die service gaat ver, heel ver! En zonder grote gebaren. Bijna onzichtbaar wordt alles in werking gezet om jou en je kinderen een geweldige vakantie te bezorgen. Kom je ‘s ochtends met je kleintje de ontbijtzaal in lopen, dan wordt de kinderstoel zonder te vragen voor je klaargezet. Zon in het gezicht van je kindje? De parasol wordt al aangedragen. En ga je met een baby op vakantie, dan hoef je echt niet zoveel mee te nemen. Martinhal heeft alles in huis voor jou en je baby:

  • Babyspullen als kinderwagens, badjes, flessenwarmers en bedjes.
  • Er is een kinderopvang en oppas aanwezig.
  • In de restaurants eet je niet alleen zelf heel lekker, ook aan de kinderen is gedacht. Voor alle leeftijden is er een passende en gezonde maaltijd.
  • Er zijn kinderzwembadjes en veilige speelkamers.

Last but not least, kinderen mogen hier kind zijn. Bij de vijfsterren resorts van Martinhal geen chicdoenerij, iedereen is hier zichzelf. Geen paniek als een kind even schreeuwt, door de eetzaal rent of hard huilend op de grond van het restaurant ligt. Het personeel is gewend met kinderen om te gaan en kijkt nergens meer van op, net als de medegasten. Het resultaat: ontspannen ouders die niet zo opgefokt op hun kinderen letten, waardoor de kinderen zich prettig en thuisvoelen.

TWFydGluaGFs

We gingen een kijkje nemen bij twee van de Martinhal resorts, in Cascais en Lissabon. Naast deze locaties heeft Martinhal nog een resort in Sagres en in de Algarve.

Cascais Family hotel

Op ruim een half uur van Lissabon ligt de badplaats Cascais, een favoriete strandbestemming voor de inwoners van Lissabon. Op enkele kilometers van het centrum ligt het Martinhal Cascais Family hotel, aan de Costa de Lisboa. Dit voormalige golfhotel ligt rustig, op ongeveer 4 kilometer van het strand. Het terrein is ruim opgezet, met verschillende zwembaden, hotelkamers, vakantievilla’s en restaurants.

In het hoofdgebouw vind je het restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd, een bar, spa en wellness centrum met hamam, spa, whirlpool, fitness en verschillende hotelkamers. In de bijgebouwen nog twee restaurants, de kidsclub en het kinderdagverblijf. De villa’s staan los, twee aan twee in de tuin. Alle ruimtes zijn luxe, licht en modern ingericht.

Bij het hotel zijn fietsen te huur, kun je golfen, mountainbiken, tennissen en paardrijden. Aan de diverse stranden zijn watersporten te beoefenen. Kinderen hoeven zich hier geen moment te vervelen. In de tuin liggen diverse trampolines en speeltoestellen, er zijn drie zwembaden en een kidsclub.

TWFydGluaGFsIENhc2NhaXMgRmFtaWx5IGhvdGVsIA==

Chiado Family Apartments

Een kinderhotel in de stad, hoe geweldig is dat! Met je kinderen op stedentrip gaan is echt leuk en goed te doen, zolang je zorgt voor een goede uitvalsbasis waar iedereen op adem kan komen en alle indrukken van de stad kan verwerken. En op die behoefte springt Martinhal goed in met hun nieuwste locatie Chiado Family Apartments.

In het hart van de stad, de wijk Chiado, ligt het hotel. Op loopafstand van bezienswaardigheden, een gezellig pleintje, goede restaurants, de lekkerste Pastel de Nata bakkerij van de stad en tram 28 die aan het einde van het straatje langs rijdt. Een perfecte ligging dus!

Het hotel bestaat uit verschillende studio’s en appartementen, van 2 tot 6 personen, van alle luxe en denkbare comfort voorzien. Van WiFi tot Nespresso, van (af-)wasmachine tot koelkast, van zithoek tot aparte ouderslaapkamer. Los van al dit gemak in je appartement biedt het hotel nog meer extra’s. Wat dacht je van:

  • een kidsclub met speelhoek, vermaak en alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Handig voor als je kindje nog te klein is om mee te stad in te gaan.
  • een pyjamaclub voor de middagdutjes.
  • een oppasservice voor de avonden. Terwijl je kleintje ligt te slapen, kun jij gezellig en romantisch uit eten.
  • In het M Café wacht in de ochtend het ontbijt. De rest van de dag kun je er terecht voor een lichte snack.

Of je nu gaat met kleine kinderen of grote tieners, voel je welkom bij Chiado!

Praktische informatie:

Wat? Martinhal Family Hotels
Waar? In Lissabon, Cascais, Sagres en Quinta do Lago Algarve
Prijs? Een tweepersoonskamer vanaf € 196,- per nacht op basis van halfpension (op basis van 2 volwassenen en 1 kind in het laagseizoen)

Tip: Combineer de verschillende hotels met elkaar. Een stedentrip Lissabon met een strandverblijf in de Algarve, een reis langs de kust van Cascais tot Sagres of…

N.B. De Martinhal Hotels & Resorts zijn niet zo kleinschalig als je van Bijzonder Plekje gewend bent. Voor mij persoonlijk is het te groot, maar ik zie heel goed de voordelen voor gezinnen met kinderen die graag ontzorgd worden en in luxe willen genieten van zon, stad, strand en goede service. Niet voor niets zijn de resorts al meerdere keren in de prijzen gevallen!