Even geduld...

Een mooie combinatie: een stedentrip München in combinatie met logeren op een kasteel in Beieren, midden in een natuurpark. Iets voor jou?

München is een veelzijdige stad. Van hippe winkelstraten tot leuke koffietentjes en van prachtige over the top barokke kerken tot liveconcerten van een symfonie orkest voor de Bayerische Staatsopera. Wauw!

Bold Hotel, dé slaapplek in Munchen

Ons verblijf start bij Bold Hotel München Zentrum. Enthousiaste mensen, prachtige inrichting en geweldige sfeer. Heel handig, je kunt je auto onder het hotel parkeren. De bedden zijn heerlijk, de douche is top en het ontbijt uitgebreid, vers en lekker. Het buffet staat vol met de lekkerste broodjes, vleeswaren en kaas, yoghurt in meerdere soorten, sap, muesli. en, niet onbelangrijk, de koffie is lekker. Een goede start van de dag. Naast het hotel vind je de metrohalte, erg fijn omdat München behoorlijk groot is.

Cultuur snuiven

Onze eerste stop is metrohalte Marienplatz, het centrum van de Altstadt. We lopen van het nieuwe Neo Gotische Raadhuis naar de Vrouwenkerk en door naar het Oude Raadhuis, langs het indrukwekkende Joodse Museum en een prachtige synagoge. Vanaf daar naar het volgende imposante gebouw, waar je echt even naar binnen moet, de Asamkirche. Deze laat barokke kerk is gebouwd door 2 broers en zo over the top dat je niet weet waar je moet kijken, zoveel pracht en praal is er te zien. De grote fresco op het plafond is erg mooi en indrukwekkend.

Qua cultuur zit je goed in München, er is veel te zien. Vanaf de Asamkirche gaan we naar de Schatkamer/Residenz, het voormalig koninklijk paleis met 130 kamers waar je met gemak een dag zoet bent. We worden verrast met een openluchtconcert op het plein van de Beierse Staatsopera, dat vrijwel naast de Schatkamer ligt.

TXVuY2hlbiBTY2hsb3NzIE1vZWhyZW4wMQ==

Nóg meer cultuur in München

Vanaf de Staatsopera lopen we richting de De Alte Pinakothek, een museum dat onderdeel is van het Kunstareal München met kunst uit de barok en renaissance. Wat een prachtplek met een geweldige verzameling kunst van onder andere Leonardo da Vinci, Rafaël, Rembrandt, Rubens en Frans Hals. Dit museum is echt een aanrader!

Lekker eten en drinken in de stad

Na alle cultuur volgt een wandeling door een gezellige en hippe wijk: Glockenbach, waar veel jonge locals wonen. Een leuke plek is Gartnerplatz, waar je met een kleedje en picknick kunt neerstrijken of een plekje zoeken op 1 van de vele terrasjes. Een volgende bezoek aan München richten we meer tijd in voor de volgende hotspots:

  • Loretta voor goede koffie en een coole plek voor ontbijt, cocktails en taartjes
  • Rooftop Bar TU, fantastisch uitzicht, goede brunch, hip en goede muziek
  • Man versus Machine coffee roasters, uitstekende koffie en service, goede sfeer, heerlijk bananenbrood  en mooi interieur
  • Lost Weekend, vriendelijk personeel, vegan met goede broodjes
  • Joon stijlvol, gezellig, goede koffie en erg goed ontbijt

TXVuY2hlbiBTY2hsb3NzIE1vZWhyZW4xNw==

Slapen in de Torenwoning van Schloss Möhren

Vanaf München vertrekken we naar Schloss Möhren, in het hart van Beieren. Het kasteel is privébezit van Sandra, Ruud en hun kinderen. Het is een fantastische plek om een weekje tot rust te komen, te wandelen en te genieten van de natuur. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door gastvrouw Sandra. Door het warme welkom en het prachtige kasteel voel je je meteen thuis. Wij verblijven in de charmante Torenwoning, die net als de rest van de in totaal 4 vakantiewoningen erg knus en gezellig ingericht is, van alle gemakken voorzien. Een keuken, fijne badkamer, gezellige woonkamer met prachtig uitzicht, een houtkachel en een riante slaapkamer met lekker bed. Onder de Torenwoning, die op de eerste verdieping ligt, bevindt zich een heerlijke loungeplek. Een fijne plek om te relaxen, een boek te lezen of zelfs te BBQ-en. Een betere plek hadden wij ons niet kunnen wensen.

5 redenen om Schloss Möhren te bezoeken

Een verblijf bij Schloss Möhren is om verschillende redenen een aanrader! Jong én oud vinden hier alles voor een ontspannen vakantie. Of je nu wilt schatzoeken, riddertje spelen of komt voor de rust en een stukje historie.

1. De geschiedenis van het kasteel gaat terug naar de 12e eeuw. Sandra vertelt je tijdens een rondwandeling spannende verhalen en leuke weetjes. Daarnaast mag je de indrukwekkende toren van het Schloss beklimmen en bewonderen.

2. Nog een reden om te gaan, is het nog authentieke Duitsland. Tijdens ons verblijf in Beieren genieten we mee van het traditionele jaarlijkse dorpsfeest. Met een grote pot bier en Weisswurst kijken we onze ogen uit naar Dirndl’s en Lederhosen, een echte belevenis!

3. Het kasteel ligt in natuurgebied Altmültal, tussen de bergen, oude stadjes en mooie plekken om te wandelen en te genieten van de rust. Het gebied is dusdanig veelzijdig dat je je er met gemak een week vermaakt.

4. Een tour langs de historische steden van de Romantische Strasse in Beieren mag tijdens je verblijf niet ontbreken. We volgen het advies van Sandra en bezoeken haar top 3. In Nordlingen is 15 jaar geleden een meteoriet ingeslagen, in het oude gat van de krater is het “Stadtmitte”gebouwd. De stad is ommuurd met een middeleeuwse stadsmuur en staat vol met mooie oude huizen. Overal verspreid zijn leuke plekken om een biertje te drinken of schnitzel te eten. Dinkelsbuhl is een oud ambachtsstadje met vakwerkhuisjes, een historische binnenstad en een stadsmuur met 17 torens. Ook daar kun je gezellig winkelen en lekker eten. Harburg heeft veel mooie barokke huisjes en vakwerkhuisjes, die erg fotogeniek zijn.

5. Op aanraden van Sandra eten we traditionele schnitzels (ja tot over de rand van je bord!) bij Gasthaus Frankenhohe. Daarbij mogen een biertje en goede pommes niet ontbreken. Uiteraard mogen ook de Duitse taartjes niet ontbreken! Daarvan genieten we bij Kate – Café Am Theater in Neuberg. Ze serveren de lekkerste en mooiste huisgemaakte taartjes en koffie.

Onze trip naar het zuiden van Duitsland is veelzijdig: we genieten van musea en vakwerkhuizen, van mooie wandelingen middenin de rustige natuur en bier met braadworst. Als je van geschiedenis houdt, maar ook wilt wandelen en lekker wilt eten, dan raden we je een reisje richting het unieke en prachtige Schloss van Sandra zeker aan. We zijn aangenaam verrast door al het moois wat Beieren te bieden heeft. München is hip, vol cultuur en historie en de natuur en steden rondom het Schloss zijn een beleving. Wij komen zeker terug, alleen al om te genieten van de gastvrijheid van enthousiaste Sandra en haar mooie Schloss.

Praktische informatie:

Hotel München: Bold Hotel München Zentrum
Verblijf Beieren: Schloss Möhren

P.S. de mooie foto’s van Schloss Möhren zijn gemaakt door monumentenfotograaf Leontine van Geffen.