Even geduld...

5 dagen hebben we de tijd om op ontdekking te gaan in Valencia! Heerlijk op ons gemak dwalen, ontdekken, proeven en beleven. Te voet en fietsend gaan we van tof koffietentje naar hippe lunchplek, van zalig strandtentje naar verrukkelijk restaurant. We delen onze ontdekkingen graag met je: 9x het leukste voor je stedentrip Valencia!

Tip 1. Saona

Verspreid over de stad liggen de vestigingen van Saona, vier in totaal. Van Thijs van Valencia Mindfulness Retreat krijgen we de tip om te gaan lunchen bij het vlakbij gelegen Saona aan het Plaza de la Virgin, een mooi plein met een rijke geschiedenis vol oude gebouwen, een fontein en veel terrasjes. Saona is een hip restaurantje waar je terecht kunt voor goede lunch en diner voor een zeer goede prijs. We gaan er dan ook meerdere keren eten tijdens ons verblijf. Naast de 4 vestigingen heeft Saona een luxere vestiging genaamd Turqueta, zeker een aanrader als je lekker, vers en betaalbaar wilt eten.

Tip 2. Dineren bij Trece

Voor het diner op de eerste avond reserveren we bij Trece, aan de Carrer de Calatrava en zeker een aanrader. We worden enthousiast welkom geheten bij de deur en drinken een aperitief op de Chesterfield bank voor het raam, een goede plek om lekker naar buiten te kijken. Aansluitend gaan we aan tafel, waar we genieten van een plankje met lekkere kaas en jamon met wijn en een salade met peer, kweepeer, parmezaan en gedroogde ham, erg lekker! Trece is wat ons betreft een goede plek om lekker fusion te eten voor een prima prijs.

Tip 3. Fietstour Verrassend Valencia

Op een van de ochtenden maken we een fietstour met gids Kris van Verrassend Valencia. De tour duurt 3 uur en is ontzettend relaxed en interessant. Kris vertelt enthousiast en bevlogen. We bekijken hotspots, proeven Orxeta, het drankje van Valencia gemaakt van aardamandel en eindigen met de gezellige groep op een terrasje. Voor een mooie sfeerimpressie in vogelvlucht, vol cultuur en met een bruisende gids, is deze tour meer dan de moeite waard.

Na onze tour besluiten we een andere Saona te proberen en ook dit keer bevalt dat uitstekend. Door de uitgebreide menukaart eten we weer iets heel anders. Wel sluiten we af met de cheesecake, omdat die bij Saona echt goddelijk is.

Tip 4. Agua di Valencia

Kris vertelt tijdens de fietstour over hét drankje van Valencia, de Agua di Valencia, een cocktail die gemaakt wordt op basis van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Omdat we benieuwd zijn, strijken we neer op een terrasje, waar we de agua di Valencia bestellen met een plankje met ham. Het enthousiasme van Kris is terecht, dit drankje is heerlijk en moet je even proeven als je in de stad bent.

Thijs tipt ons de lekkerste Agua di Valencia te gaan drinken bij Café Las Horas aan de Calle del Conde de Almodovar 4-5. Wat een belevenis is dat! De hele zaak hangt vol met hysterische kroonluchters, schilderijen, marmer en kitsch. Je kijkt je ogen uit terwijl je geniet van de ontzettend lekkere Agua di Valencia!

Tip 5. Fietsen met Baja Bikes

We hebben een tweede fietstour geregeld, omdat het zo leuk is en om de verschillen te bekijken. Deze keer is de tour via Baja Bikes. Gids Fleur vertelt vanaf het eerste moment heel veel leuke informatie over Valencia en de bezienswaardigheden. De route van de 3 uur durende tour is te vergelijken met die van Verrassend Valencia, Fleur vertelt wat meer over de rijke geschiedenis van de stad, terwijl Kris weer wat meer vertelt over hippe hotspots. Conclusie: beide tours zijn erg leuk en interessant, boek wat past bij je interesse!

Tip 6. Favoriet van onze stedentrip Valencia: La Mas Bonita

We mogen de fietsen van Baja Bikes nog wat langer houden, wat geen overbodige luxe is. Op de fiets door Valencia is leuk, sportief en prettig om de afstand tussen de verschillende leuke plekken te overbruggen. We besluiten richting het strand te fietsen en te gaan lunchen bij hotspot La Mas Bonita, een hele goede keuze! Het interieur van La Mas Bonita is licht, fris en uitnodigend, de sfeer is relaxed en ongedwongen. De menukaart staat boordevol lekkers en na alle tapas is het fijn om even een salade te eten als lunch. We strijken neer in de tuin, waar het goed toeven is en genieten van een salade met kip en mango. Na het zien van alle lekkere taarten kunnen we de verleiding niet weerstaan en eindigen we met koffie en taart: cheesecake en Red Velvet, goddelijk! Bij La Mas Bonita doen ze niet aan kleine puntjes, we raden je dan ook aan om een stuk taart te delen, de stukken zijn enorm.

Tip 7. Mercado (Central en Russafa)

Onze tijd in de bruisende stad vliegt voorbij, voordat we ’t weten zijn we al op dag 4. Missie van de dag: het bezoeken van twee mercado’s en een paar leuke hotspots voor koffie en lunch. Na het ontbijt stappen we op de fiets naar de Mercado Central aan de Plaza Ciudad de Brujas. Wat een belevenis, ruim 8000 m2 vol met kraampjes met de lekkerste vis, taartjes, kaas, brood en lokale specialiteiten. Omdat we op het blog van de Groene Meisjes hebben gelezen dat de Mercat de Russafa (ookwel Ruzafa) ook erg de moeite waard is, gaan we daar ook nog even een kijkje nemen. Deze markt is ook erg leuk, kleiner en goedkoper dan de Mercado Central. De Mercat ligt aan de Plaça del Barón de Cortes. De wijk Russafa is erg populair, het barst er van de leuke restaurantjes, barretjes en koffietentjes en is erg leuk om rond te lopen.

Tip 8. Cafe Dulche de Leche

1e stop in Russafa is Cafe Dulche de Leche, een sfeervol en gezellig koffietentje. Bij binnenkomst stuit je op de toonbank die volstaat met de lekkerste huisgemaakte taarten. Deze hotspot voor koffie en lunch is zeker de moeite waard om even te bezoeken en ligt aan Calle Pintor Gisbert. We wandelen nog lekker rond door de leuke kleine straatjes tot het tijd is voor lunch.

Tip 9. Guayoyo

We strijken neer bij Guayoyo aan de Calle Denia 49. Alweer zo’n fijne plek, met leuke inrichting, muren vol met toffe kunst, super enthousiaste mensen, een fijne menukaart en lekkere binnenplaats. We bestellen allebei frisse yoghurt met fruit naar keuze en muesli.

5 dagen genieten we met volle teugen, van al het moois dat Valencia rijk is, het prachtige park, de cultuur, het lekkere eten en … We hopen snel terug te gaan, er is nog zoveel te ontdekken!

Overnachtingstip

Zoek je een Bijzonder Plekje om te overnachten? Kies voor YOURS boutique stay. Op een goede locatie in de stad, met een zwembad en met lichte kamers. Het hotel is een adult only- boutique hotel.