Even geduld...

Op wintersport naar Frankrijk? Reis af naar dit authentieke dorpje aan de voet van Les Trois Vallées. We geven je 5 redenen om te kiezen voor Brides les Bains.

Brides les Bains is een traditioneel bergdorp in de Savoie, gelegen aan de voet van het grootste skigebied van Europa, Les Trois Vallées. Dit dorp staat bekend als kuuroord. Wanneer je kiest voor een verblijf in Brides, dan kies je voor ontspanning, rust en onthaasten.

1. Skiën & spa

Brides les Bains is van oudsher een kuuroord met thermale bronnen. Tegenwoordig vind je hier een moderne spa: The Grand Spa des Alpes. Na een dag op ski’s daal je af naar het dorp en gun je je lichaam rust en warmte in de wellness. Met maar liefst 2700 m2 aan wellness breng je hier met gemak een dag door. Ontspan in de whirlpool in de buitenlucht met uitzicht op de bergen. Neem een kruidensauna, een Finse sauna of ga naar de Hammam. Boek een massage, kies voor de fitness in het water of zwem een paar baantjes. Totale ontspanning!

Tip: Wanneer je slechts voor een uurtje (of twee) naar de spa wilt, dan is een bezoek aan de spa van Grand Hotel des Thermes een beter en betaalbaarder idee.

2. Betaalbaar skiën in het gebied van Les Trois Vallées

Door te kiezen voor een verblijf in Brides les Bain bespaar je tot 50% op de kosten voor het overnachten t.o.v. dorpen als Val Thorens, Méribel en Courchevel. De moeite waard! En dat terwijl je wel toegang hebt tot het mooiste skigebied van Europa, Les Trois Vallées. Brides les Bains ligt aan de voet van dit imposante skigebied met maar liefst 605 kilometer piste. Je kunt hier dagenlang skiën zonder op dezelfde pistes te staan. Vanuit het dorp gaat er een ouderwetse gondel naar Méribel, de Olympe Gondola. Je kunt niet anders dan onthaasten, de ‘eitjes’ bewegen traag de berg op terwijl je Les Allues en Méribel Village passeert. Eenmaal boven sta je midden in het skigebied. Handig!

Tip: ga een dag op pad met een skileraar. Die geeft je niet alleen tips om nog beter te skiën, je leert ook gelijk het gebied kennen.

3. Bespaar op reistijd

Ook handig, je bespaart reistijd door te kiezen voor een verblijf in Brides les Bains. Op drukke vakantie- en wisseldagen stromen de toegangswegen naar de skigebieden helemaal vol. Met een beetje pech staan er urenlange files de berg op. Jij hoeft die berg niet op wanneer je Brides les Bains als eindbestemming hebt. Ideaal, voor zowel de heen- als terugreis.

Tip: Ga met het vliegtuig op wintersport. Het is slechts 1.15 uur vliegen vanaf Amsterdam naar Genève, op twee uur afstand van Brides les Bains. Wanneer je ‘s morgens vroeg vliegt, sta je rond het middaguur op de ski.

4. Fijne uitvalsbasis

Vind je skiën leuk, maar hoef je tijdens je vakantie echt niet elke dag op de ski’s te staan? Je kunt een dagje naar de spa gaan, maar ook de omgeving gaan ontdekken. Brides les Bains is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Annecy, een stad aan het Meer van Annecy. Schilderachtig mooi gelegen, met een kleurrijk historisch centrum. Of ga naar Chambéry, een oude stad met charmante binnenplaatsen, smalle straten en een gezellig centrum.

Tip: Liever wel skiën, maar in een ander gebied? Het skigebied van La Plagne ligt op 20 minuten rijden.

5. Detox voor lichaam en geest

Een verblijf in Brides les Bains is goed voor lichaam en geest. Je wordt hier ‘gedwongen’ om te onthaasten. De Olympe Gondola gaat zo langzaam dat je vanzelf tot rust komt, de frisse berglucht maakt je hoofd helder, de spa zorgt voor een ontspannen lijf en mocht je ergens nog wat spanning voelen, een lesje yoga doet wonderen. Ook je innerlijke mens wordt hier in Brides les Bains goed verzorgd. 14 restaurants serveren een speciaal (dieet-)menu, super gezond en ook nog smakelijk!

 

Praktische informatie:

Vervoer: Vanaf Utrecht is het bijna 1100 km naar Brides les Bains. Onze tip: ga vliegen. Er gaan dagelijks vluchten naar Genève, wekelijks naar Chambéry. Vanaf Genève neem je de trein of een transfer naar Brides les Bains. Ga je met de trein, Moûtiers Train Station ligt op 10 minuten rijden.
Overnachten: midden in Brides les Bains ligt een charmant *** familiehotel, Hotel Altis.
Meer informatie? Neem een kijkje op de website van Brides les Bains.

Persoonlijke tip van Marleen: Heb je besloten te gaan skiën in Les Trois Vallées? Vraag de route naar restaurant Le Clos Bernard, verstopt in de bossen tussen Méribel en Courchevel. Je komt hier niet zomaar, je moet echt even weten hoe er te komen. Over een bospad ski je naar dit leukste restaurant van het skigebied. Buiten pruttelt een pot boven een vuurtje, vind je verstopt tussen de bomen een tipi en staan lekkere ligstoelen voor je klaar. Binnen ruikt het verrukkelijk, zijn de tafels mooi gedekt en lik je je vingers af bij de mooie borden die langskomen. (fotografie Brides les Bains @Lebeau en @Gouedard )