Even geduld...

Koffie! Een veelgehoorde kreet om de dag mee te beginnen, maar ook door de dag heen. Ik ben fan van koffie. Ook zonder kom ik met gemak de dag door, maar ik hou van de geur van verse koffie en van de gezelligheid erom heen. Of dat nu thuis is aan het ontbijt of een lekker koffietje in de stad. Ik zoek er het liefst een fijn plekje bij (én iets lekkers) om te genieten van het moment.

De dames vandekoffiefilters.nl hebben maar al te goed begrepen hoe heerlijk het is je koffie op een leuk adresje te drinken. Richt Kooistra en Regina Mol hebben in het boek Koffie! 182 koffietentjes geselecteerd, van Groningen tot Vlaanderen. Handig, er zit er dus altijd eentje bij je in de buurt.

Waar moet je zijn voor goede koffie?

Ga je een dagje naar de stad, gezellig winkelen of een weekendje op stedentrip, een fijn koffietentje is toch wel heel belangrijk. Maar waar vind je zo’n fijn adres? Vanuit die vraag zijn Richt Kooistra en Regina Mol in 2012 gestart met hun blog dekoffiefilters.nl. Op de overzichtelijke site vind je naast koffiespots ook koffiepraat en recepten.

Voor de leukste, lekkerste en mooie koffiebars reizen Regina en Richt stad en land af. De koffie wordt uitgebreid getest, maar ook iets lekkers erbij ontbreekt niet. Vrouwen naar mijn hart…

Een boek vol koffie

Niet alleen op hun blog vind je alles over koffie, de dames hebben een boek geschreven met daarin bijna 200 koffiespots waar je blij van wordt. Ik in ieder geval wel. Niet alleen is het boek Koffie! mooi vormgegeven, ook staan er adressen in verspreid over het hele land. Elke provincie komt aan bod met een paar goede spots en ook bij onze zuiderburen kun je op de koffie. Ik kan je vertellen dat de dames echt goed gezocht hebben. Het goed verstopte First Things First in Nijmegen wordt onder de aandacht gebracht, maar ook onze favoriet in Antwerpen, Kolonel Koffie, heeft een mooie plek in het boek gekregen.

Daarnaast krijg je advies hoe je thuis een perfect kopje koffie maakt en loopt het water je in de mond bij de recepten (met koffie) die met je gedeeld worden. Hebben dus, dit boek!

Koffie! 
Wat staat er in dit boek:

  • 182 koffiespots waar je blij van wordt
  • (Koffie)recepten om thuis te maken
  • Brew guide met diverse zetmethodes

Geschreven door de dames Richt Kooistra & Regina Mol.
Uitgegeven door mo’media.

Hier te koop!

Ontdek ook deze plekjes: