Even geduld...

Wanneer je van Italië houdt, dan is er één plek waar je de meeste inspiratie vindt voor je toekomstige reizen: Ciao Tutti. Saskia Balmaekers is dé Italië specialist. Op haar blog Ciao Tutti lees je werkelijk alles over de laars. In haar nieuwe boek ‘Mijn Italië’ deelt ze de best bewaarde geheimen en persoonlijke favorieten.

Ontdek de best bewaarde geheimen van Italië

Saskia heeft de smaak te pakken. ‘Mijn Italië’ is het zesde boek dat inmiddels is verschenen bij uitgeverij Xander. En zeker ook weer de moeite waard. Niet zozeer om aan de hand van het boek Italië te ontdekken, het boek is niet als reisgids bedoeld. Maar wel om jezelf te verlekkeren aan mooie beelden, leuke achtergrondinformatie en plekjes die je niet snel ontdekt.

Het mooiste en lekkerste van het land

Van al haar reizen naar Italië heeft Saskia de best bewaarde geheimen en favorieten verzameld. Geen makkelijke klus wanneer je bedenkt dat Saskia bijna meer in Italië te vinden is dan in Nederland. Ze tipt je de lekkerste aperitivo adressen tot de mooiste stranden langs de kust. Van idyllische dorpjes waar je terug gaat in de tijd tot de mooiste pleinen, kathedralen en kerken. Leer meer over de geschiedenis van pasta, ontdek waar je ijs moet gaan eten en hoe Italianen hun koffie drinken.

Alleen maar liefde

Hoewel het boek voor mijn gevoel van de hak op de tak springt, is het toch een fijn bladerboek boordevol fijne foto’s die de sfeer van Italië perfect weergeven. Je liefde voor Italië groeit door dit boek zeker weer en in de 101 redenen die Saskia noemt om Italië voor altijd in je hart te sluiten, zul je er veel herkennen.

Door redenen als ‘Het Italiaans is de mooiste taal ter wereld, elke zin klinkt als een lied’ en ‘Waar je ook komt, overal word je verwelkomd door oude mannetjes op bankjes, die de hele dag meer dan genoeg te bespreken hebben’ ben ik weer even terug in Italië. Ik hoor de stemmen, het geroezemoes van de mannetjes, het ciao wat door de straten schalt.

Ik ga aan de aperitivo! Ciao!

Het boek bestellen?

Titel: Mijn Italië
Auteur: Saskia Balmaekers
Uitgever: Xander Uitgevers BV
ISBN: 9789401608701
Bestellen? Mijn Italië via Bol.com

Lees ook deze tips voor een vakantie in Italië

Ontdek ook deze plekjes: