Even geduld...

Er was eens… Een lange Hollandse herfst en winter. Met dagen zo nat en guur dat zelfs het strand geen uitkomst biedt. Op die dagen (en op elke willekeurige andere dag) kun je in Noordwijk beter links afslaan richting Noordwijk Binnen in plaats van rechtsaf naar het strand.

Op de hoek van het gezellige winkelstraatje vind je Boekhandel en Cultuurcafé Van der Meer. De plek bij uitstek om je de hele middag te verschuilen en te wachten tot de storm gaat liggen.

Boeken, hapjes en muziek

Dit is geen stoffige boekwinkel. Nee, hier vind je verrassingen in iedere hoek. Alleen al het grote aanbod is om van te smullen. En dan heb ik het nog niet over de hapjes die Jan achter zijn boekenbar maakt. “Even de nieuwste kookboeken testen”, zegt hij dan. “Ik moet natuurlijk wel weten of het wat is….” Ook muziekliefhebbers komen aan bod. Een snuffelsessie in de bakken vol vinyl levert altijd wel een nieuwe ontdekking op.

 

Urenlang leesplezier

Het is een winkel voor iedereen. Of je nu houdt van Kuifje of Jan Wolkers, van de Beatles of de Rolling Stones. En de kinderen? Die krijg je niet meer mee naar huis. Eén voet over de drempel en het avontuur kan beginnen. Een spannende reis rond de wereld in de oude eend. Of bevaar, als een gevreesde piraat, de wereldzeeën in de zeilboot die midden in de winkel staat. De fantasie van jong en oud wordt zo geprikkeld dat je vergeet te vragen naar de WiFicode. Maar die heb je ook helemaal niet nodig als je, weggedoken in één van de gezellige zithoekjes, probeert te kiezen welk boek je mee naar huis zal nemen.

Alhoewel…. misschien wil je wel even de leuke evenementen, die hier regelmatig georganiseerd worden, checken op de website. Ik ga in ieder geval terug tijdens een mini pianoconcert of een signeersessie van mijn favoriete schrijver. En als je dan met een hoofd vol inspiratie en een tas vol boeken de deur uit loopt weet je; deze herfst en winter leven we nog lang en gelukkig!

Qm9la2hhbmRlbCBWYW4gZGVyIE1lZXIgTm9vcmR3aWprIEJpbm5lbjAx

Waar vind je de boekhandel?

Wat: Boekhandel en Cultuurcafé Van der Meer
Waar? De Keuvel 1, 2201 MB Noordwijk
Bezoeken? 7 dagen per week geopend

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: