Even geduld...

Daar waar de Dinkel slingert door het Twentse landschap met z’n prachtige doorkijkjes, de mensen zeer vriendelijk zijn en slowfood en onthaasten je doen genieten van het pure leven, het is daar waar je wakker wordt in een prachtige Boerderijlodge met heerlijk ontbijt en de vogels je fluitend een goedemorgen wensen. Welkom in Droste’s Boerderijlodge.

Qm9lcmRlcmlqbG9kZ2VzIERyb3N0ZXMgVHdlbnRlIDU=

Langzaam leven

De zon is net op en zijn lome zonnestralen schijnen door de oude boerenschuur. Prachtige grote, oude bomen filteren het licht terwijl ik loom toekijk hoe een klein kikkertje springend op weg is naar het slootje en de witte kwikstaart zijn maaltje bij elkaar hapt. Ik geniet van de afwezigheid van de geluiden van de forenzen die op weg zijn naar hun werk. Hier is het stil en is er een prachtig uitzicht over het boerse Twentse land. In de verte hoor ik de roep van een fazant en zie ik een grote haas huppen door het gras. Dit is onthaasten.

Ik zit op het gras voor onze Boerderijlodge op Erve Heerman. Onze kleine van 5 maanden ligt heerlijk te slapen en manlief geniet van de restjes van het lekkere ontbijt. Straks is het tijd voor een dik boek en zullen we later op de dag de omgeving verkennen.

Qm9lcmRlcmlqbG9kZ2VzIERyb3N0ZXMgVHdlbnRlIDE=

Droste’s Boerderijlodge

In Twente komen op oude boerenerven steeds meer schuren of gedeeltes van boerderijen leeg te staan. Droste’s Boerderijlodges zijn kleinschalige luxe architectonische vakantieverblijven in deze lege schuren. Ze zijn te vinden in Noord-oost Twente.Qm9lcmRlcmlqbG9kZ2VzIERyb3N0ZXMgVHdlbnRlIDc=
Het is een prachtig concept. Onze lodge, Heerman lodges, beschikt over een heerlijk bad met bubbels en een sauna. Je ziet de stoere elementen van de koeienstal in de ruimte terugkomen naast warm hout en design. Het past wonderwel bij elkaar. Het is duidelijk dat hier een goede architect aan het werk is geweest. Het bed met de witte gordijntjes voelt romantisch. Vanuit de woonkamer loop je je terras op en geniet je van het mooie uitzicht. De beheerders zijn zeer vriendelijke mensen. Ik voel me thuis.

Wat mij ook leuk lijkt is samen met vrienden twee Lodges naast elkaar huren. Je hebt dan wel je eigen keuken en privacy, maar ook gezellige aanloop en je kunt samen eten als je dat wilt.

Qm9lcmRlcmlqbG9kZ2VzIERyb3N0ZXMgVHdlbnRlIDY=

Slowfood

In de omgeving van onze boerderijlodge kopen we een aantal pure lekkernijen.

  • Een fijn adresje is boerderij Koelant. Daar kletsen we gezellig met de boerin en gaan we naar huis met verse rauwe melk en kruidenkaas. Boerderij Koelant – Beuningerstraat 35, Beuningen. 
  • De heerlijkste jam en chutney’s koop je bij ‘t Nije Eskes’- Holsterheurneweg 10, Beuningen.
  • Andere pure, biologische producten zoals melkkefir en rauwe honing zijn te koop bij Melk & Honing. Echt een aanrader aan de Beuningerstraat 12, De Lutte.

Voor een verrukkelijke lunch of diner ga je naar Droste’s Herberg in Tubbergen. En ik meen het als ik zeg VERRUKKELIJK! In deze bistronomie wordt puur gekookt met voornamelijk lokale en duurzame producten en met de seizoenen mee.

Qm9lcmRlcmlqbG9kZ2VzIERyb3N0ZXMgVHdlbnRlIDg=

Er op uit

Wat ik zo heerlijk vind aan ons verblijf hier in Noord-oost Twente is dat ik niet de druk voel allerlei hippigheid en mustsees aan te moeten doen. Die zijn hier niet in zo’n grote getale te vinden als in het westen des lands en dat geeft warempel een weldadige rust.

Maar ben je je boek en het bestuderen van de kleine schepsels in het gras zat, dan is er zeker genoeg te doen.

  • Geniet van een mooie wandeling langs de Dinkel in natuurgebied ’t Lutterzand met zandverstuivingen, heide en dennenbossen.
  • Bezoek landgoed Singraven.
  • Wil je even shoppen? Bezoek dan het kleine, mooie Ootmarsum. We ontdekten daar ‘de Gouden Kruimel’. Een gezellig plekje voor zoete lekkernijen waaronder ge-wel-di-ge taarten!
  • Voor meer tips voor activiteiten: http://www.heermanlodges.nl/activiteiten/

Qm9lcmRlcmlqbG9kZ2VzIERyb3N0ZXMgVHdlbnRlIDk=

Meer Droste

Droste heeft naast Boerderijlodges nog meer leuks. Ik noemde al de herberg waar we een heerlijke lunch nuttigden. Daar ontmoette ik Harald Droste. Ik genoot van zijn visie en nieuwe plannen. Het nieuwste Droste concept bestaat uit landschapskamers. Dit hotelconcept is helemaal gericht op beleving van het landschap en ontmoetingen in en met het landschap. Wie weet hierover een volgende keer meer. Ik ben nog niet klaar met dit mooie Twente!

Praktische informatie

Wat: Onthaasten op het platteland van Twente in een luxe boerderijlodge
Waar: Noord-oost Twente
Voor wie: 2 personen, gezinnen van 4 personen en grote groepen.
Meer informatiehttps://www.drostes.nl/boerderijlodges/

Qm9lcmRlcmlqbG9kZ2VzIERyb3N0ZXMgVHdlbnRlIDQ=