Even geduld...

Op zoek naar een fijne plek om samen met je gezin te onthaasten? Geniet van het pure Twente in een prachtig designappartement van de Boerderijlodges. Wakker worden in een prachtige boerderijlodge, de dag starten met een heerlijk ontbijt en vogels die je fluitend een goedemorgen wensen. Daar waar de Dinkel slingert door het Twentse landschap met z’n prachtige doorkijkjes, de mensen zeer vriendelijk zijn en slowfood en onthaasten je doen genieten van het pure leven. Welkom in Droste’s Boerderijlodge, welkom in Twente.

Langzaam leven

De zon is net op en de zonnestralen schijnen door de oude boerenschuur. Prachtige grote, oude bomen filteren het licht terwijl ik toekijk hoe een kikkertje springend op weg is naar het slootje en een kwikstaart zijn maaltje bij elkaar hapt. Ik geniet van de afwezigheid van de geluiden van de forenzen die op weg zijn naar hun werk. Hier is het stil. In de verte hoor ik de roep van een fazant en zie ik een grote haas huppen door het gras. Dit is onthaasten.

Ik zit op het gras voor onze Boerderijlodge op Erve Heerman. Onze kleine van 5 maanden ligt heerlijk te slapen en manlief geniet van de restjes van het lekkere ontbijt. Het is eindelijk tijd voor mijn boek. Later op de dag gaan we de omgeving verkennen.

Over de Boerderijlodge

In Twente komen op oude boerenerven steeds meer schuren of gedeeltes van boerderijen leeg te staan. Deze worden, gedeeltelijk, opgevuld met Boerderijlodges, kleinschalige en luxe architectonische vakantieverblijven. Het is een prachtig concept. Onze lodge, Heerman lodges, beschikt over een vrijstaand bad met bubbels en een sauna. Je ziet de stoere elementen van de koeienstal in de ruimte terugkomen naast warm hout en design. Het past wonderwel bij elkaar. Het is duidelijk dat hier een goede architect aan het werk is geweest. Het bed met de witte gordijntjes voelt romantisch. Vanuit de woonkamer loop je je terras op en geniet je van het mooie uitzicht. De beheerders zijn zeer vriendelijke mensen. Ik voel me thuis.

Wat mij ook leuk lijkt is, samen met vrienden twee lodges naast elkaar huren. Je hebt dan wel je eigen keuken en privacy, maar ook gezellige aanloop en je kunt samen eten als je dat wilt.

Slowfood en slow living

In de omgeving van onze boerderijlodge kopen we een aantal pure lekkernijen:

  • Een fijn adres is boerderij Koelant. Daar kletsen we gezellig met de boerin en gaan we naar huis met verse rauwe melk en kruidenkaas. Boerderij Koelant – Beuningerstraat 35, Beuningen.
  • De heerlijkste jam en chutney’s koop je bij ‘t Nije Eskes’- Holsterheurneweg 10, Beuningen.
  • Andere pure, biologische producten zoals melkkefir en rauwe honing zijn te koop bij Melk & Honing. Echt een aanrader aan de Beuningerstraat 12, De Lutte.

Voor een verrukkelijke lunch of diner ga je naar Droste’s Herberg in Tubbergen. En ik meen het als ik zeg VERRUKKELIJK! In deze bistronomie wordt puur gekookt met voornamelijk lokale en duurzame producten en met de seizoenen mee.

Eropuit in Twente

Wat ik zo heerlijk vind aan ons verblijf hier in Noord-oost Twente is dat ik niet de druk voel allerlei hippe hotspots aan te moeten doen. Die zijn hier (nog) niet zo te vinden als in het westen van ons land en dat geeft warempel een weldadige rust.

Maar ben je je boek en het bestuderen van de kleine schepsels in het gras zat, dan is er zeker genoeg te doen.

  • Geniet van een mooie wandeling langs de Dinkel in natuurgebied ’t Lutterzand met zandverstuivingen, heide en dennenbossen.
  • Bezoek landgoed Singraven met de watermolen
  • Wil je even shoppen? Bezoek dan het kleine, mooie Ootmarsum. We ontdekten daar ‘de Gouden Kruimel’. Een gezellig plekje voor zoete lekkernijen waaronder ge-wel-di-ge taarten!

Wie weet hierover een volgende keer meer. Ik ben nog niet klaar met dit mooie Twente!

Praktische informatie

Wat: Onthaasten op het platteland van Twente in een luxe boerderijlodge
Waar: Noord-oost Twente
Voor wie: 2 personen, gezinnen van 4 personen en grote groepen.
Meer informatieBoerderijlodges