Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
BoerenBed vakantie
Slapen bij de boer? Dan moet je zeker de mooie safaritenten van het BoerenBed proberen. Verspreid over Europa staan op 'in bedrijf zijnde' boerderijen authentiek ingerichte tenten, waar je kookt op vuur, de kinderen slapen in een bedstede, je de boer mag helpen, zelf je eitje raapt voor het ontbijt.... 

Safaritenten bij de boer

Bekijk de BoerenBed locaties »

Wat is BoerenBed?

BoerenBed was jaren geleden een van de eerste die safaritenten introduceerde voor een glampingvakantie. Wel met een heel eigen en originele invulling, anders dan anders. De safaritenten van het BoerenBed staan altijd op het erf van een (in bedrijf zijnde) boerderij. De tenten zijn authentiek ingericht. In heel eigen stijl, back to basic. Je gaat terug in de tijd, zonder dat het echt primitief wordt. Koken doe je op de houtkachel, verlichting krijg je via olielampen en kaarsen. Geen WiFi, geen televisie; het gaat om het samen zijn. Eindeloos kletsen, spelletjes spelen, bewust buiten leven of een avondje pizza bakken in de op hout gestookte oven.

Er zijn verschillende varianten van de BoerenBed tent. Er zijn safaritenten voor vier en zes personen (beiden met privé toilet) en er is een tent plus, voor zes personen met als extra een privé douche.

Extra comfort in de HeerenBoer tent

Op vakantie bij het Betere Boerenbed, maar dan iets luxer. Het begint al bij aankomst doordat alle bedden voor je zijn opgemaakt. Vanuit je tent stap je zo de warme hot tub in, die een fantastisch uitzicht biedt op de omgeving of, wanneer je ‘s avonds laat gaat, op de sterrenhemel. Extra is de tweepersoons hangmat bij de tent en de heerlijke brede bank. Lekker luieren in ligstoelen onder de luifel of genieten van al het bijzonders de boerderij te bieden heeft.

Naast bovengenoemde heeft de HeerenBoer tent als extra luxe een eigen douche. Deze staat of naast je eigen tent of in de ensuite badkamer (de meest luxe variant).

Net als bij de andere tenten heeft ook de HeerenBoer tent een houtkachel om je warm te houden en om op te koken, verlicht je de tent door middel van olielampen en duik je ’s avonds onder de wol in een heerlijk bed of in de bedstee (favoriet bij kinderen).

Veel te beleven op de boerderij

In en rond de authentieke tenten van het BoerenBed is altijd wat te beleven. De boerenmaaltijden worden bereid op een traditionele houtkachel, zodat de soep langzaam pruttelend de volle smaak krijgt. ’s Ochtends helpen de kinderen bij het voeren van de kippen en na een drukke dag vol slootje springen, ravotten in de wei en het bos, is het tijd om gezellig met z’n allen aan tafel te gaan. Geniet van het beste van de herfst. Maak pompoensoep, ga op zoek naar paddenstoelen of tuur naar de sterrenhemel. Zet de telefoon uit en kom eens echt tot rust.

Waar staan de BoerenBed tenten?

De ingerichte safaritenten staan verspreid over Europa, van Corsica tot Wales. Of je nu kiest voor een vakantie in eigen land, een paar dagen aan de Franse kust of in het zuiden van Engeland; een paar dagen back tot basic bij de boer is voor jong en oud een bijzondere ervaring.