Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
BoerenBed vakantie
Slapen bij de boer? Dan moet je zeker de mooie Tenthuisjes/safaritenten van het BoerenBed proberen. Verspreid over Europa staan op 'in bedrijf zijnde' boerderijen authentiek ingerichte tenten, waar je kookt op vuur, de kinderen slapen in een bedstede, je de boer mag helpen, zelf je eitje raapt voor het ontbijt.... 

De leukste BoerenBed locaties

Bekijk de BoerenBed locaties »

Wat is BoerenBed?

BoerenBed was jaren geleden een van de eerste die safaritenten introduceerde voor een glampingvakantie. Met een originele invulling, anders dan anders. De safaritenten van het BoerenBed staan altijd op het erf van een (in bedrijf zijnde) boerderij. De tenten zijn authentiek ingericht. In heel eigen stijl, back to basic. Je gaat terug in de tijd, zonder dat het echt primitief wordt. Voor een paar dagen simpeler leven. Koken doe je op de houtkachel, verlichting krijg je via olielampen en kaarsen. Geen WiFi, geen televisie; het gaat om het samen zijn. Eindeloos kletsen, spelletjes spelen, bewust buiten leven of een avondje pizza bakken in de op hout gestookte oven.

Er zijn verschillende varianten van de BoerenBed Tenthuisjes. Er zijn Tenthuisjes voor vier en zes personen en je hebt de keuze uit een privé douche op de boerderij, een eigen douche naast je tent of een douche in je tent.

Tenthuisje voor een weekendje weg op de boerderij.

Het comfort in je BoerenBed Tenthuisje

Op vakantie bij het BoerenBed, betekent genieten! Het begint al bij aankomst, de vrijheid, de rust, de ruimte… Het fantastische uitzicht op de omgeving of, wanneer je ‘s avonds laat naar buiten gaat, op de sterrenhemel. Lekker luieren in ligstoelen onder de luifel of genieten van al het bijzonders de boerderij te bieden heeft.

Naast bovengenoemde hebben sommige tenthuisjes als extra luxe een eigen douche. Deze staat of naast je eigen tent of in de ensuite badkamer (de meest luxe variant).

Alle tenten hebben een houtkachel om je warm te houden en om op te koken, verlichting door middel van olielampen en ‘s avonds kruip je onder de wol in een heerlijk bed of in de bedstee (favoriet bij kinderen).

Echtpaar in bed met ochtendkoffie en een tijdschrift.

Veel te beleven op de boerderij

In en rond de authentieke tenten/Tenthuisejs van het BoerenBed is altijd wat te beleven. De boerenmaaltijden worden bereid op een traditionele houtkachel, zodat de soep langzaam pruttelend de volle smaak krijgt. ’s Ochtends helpen de kinderen bij het voeren van de kippen en na een drukke dag vol slootje springen, ravotten in de wei en het bos, is het tijd om gezellig met z’n allen aan tafel te gaan. Geniet van het beste van de boerderij. Maak soep, ga op zoek naar eieren of tuur naar de sterrenhemel. Zet de telefoon uit en kom eens echt tot rust.

Kom je met een groep?

Kies dan voor een Groepsweekend BoerenBed! In zo’n weekend kun je de hele boerderij huren voor jouw gezelschap. Je slaapt dan gewoon in de Tenthuisjes, maar hebt alles voor jezelf. Naast een superleuk verblijf ga je ook zelf de lekkerste pizza’s bakken in een authentieke houtoven, krijg je een tour over de boerderij en langs de dieren door de boer en is er een gezellig kampvuur ’s avonds. Hup met de hele kudde naar de boerderij!

Pizza uit een houtgestookte pizza oven.

Waar staan de BoerenBed tenten?

De ingerichte safaritenten staan verspreid over Europa, van Duitsland tot Wales. Of je nu kiest voor een vakantie in eigen land, een paar dagen aan de Franse kust of in het zuiden van Engeland; een paar dagen back tot basic bij de boer is voor jong en oud een bijzondere ervaring. Een belevenis!