Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
Boot huren in Giethoorn
Bootverhuur
1 - 10 personen
vanaf € 75 per fluisterboot per dag
Ga naar de website

Dagje uit? Ga varen in Giethoorn

Eén van de grootste toeristische trekpleisters van ons land is Giethoorn. Dit idyllische dorp verken je het beste vanaf het water. Huur een fluisterboot, kano, punter of elektrische sloep in Giethoorn, neem een picknick mee aan boord en geniet van dit oer-Hollandse stukje Nederland.

Waar ga je mee varen in Giethoorn?

Bootverhuur Mol/Groenewegen ligt in het hart van Giethoorn, aan de Dorpsgracht. Ze verhuren verschillende soorten boten, waaronder fluisterbootjes tot maximaal 10 personen waarmee je geruisloos door de wateren glijdt. Wil je iets meer comfort? Kies dan voor een elektrische sloep met plaats voor maximaal 8 personen. Welke boot je ook huurt, met een route aan boord, kussentjes en plaids en eventueel kinderzwemvesten heb je alles mee voor een ontspannen tochtje.

Ben je sportief en wil je liever iets meer inspanning? Huur dan een punter (1-6 personen), het traditionele vaartuig van Giethoorn, waarbij je de boot voortduwt met een stok. Of ga je voor een Canadese kano (voor twee of drie personen) of kajak? Ze zijn te huur per uur, dag en voor meerdaagse kanotochten door Nationaal Park Weerribben Wieden waarbij je overnacht in een trekkershut of tentje op de route. Blijven slapen bij Mol/Groenewegen kan ook!

Vaarroutes Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden

Wanneer je een boot gaat huren in Giethoorn krijg je van Mol/Groenewegen een route mee, langs de mooiste plekjes in Giethoorn, gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vaar onder tientallen bruggen, langs karakteristieke rietgedekte boerderijen op eilandjes. Maak je een rondje van ongeveer 8 kilometer (2 uur) door Giethoorn, over het Bovenwijde en door het Nationaal Park of kies je voor een uitgebreide route van 12-14 kilometer (4 uur)? Zorg dat je je tijd ruim neemt, zodat je kunt stoppen bij een picknickplek, een duik kunt nemen in het heldere water of een lekker ijsje kunt kopen op het water. Ontdek in Giethoorn de schoonheid van Weerribben-Wieden, een uniek waterrijk gebied bestaande uit moerassen, laagveen, weilanden, rietkragen met tal van (water-)vogels. Vaar naar het kraggendorpje Dwarsgracht, het rustieke Giethoorn-Noord en door  de gezelligheid in het centrum van het dorp. Waar je ook voor kiest, een boot huren in Giethoorn moet je 1x in je leven gedaan hebben!

Ga naar de website


Boot huren in Giethoorn Binnenpad, Giethoorn

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: