Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Boutique hotel
Niet elk bijzonder plekje is een boutique hotel, maar wij durven wel met een gerust hart te zeggen dat elk boutique hotel bijzonder is. Maar wat is nu precies een boutique hotel of boetiekhotel, zoals deze hotels ook wel worden genoemd? Dat laat zich moeilijk omschrijven en moet je eigenlijk een keer gaan ervaren.

Bijzonder overnachten in een uniek hotel

De mooiste hotels »

Bijzonder hotel

Waarom het zo moeilijk te omschrijven is? Verblijven in een boutique hotel is een ervaring. Een gevoel dat je krijgt door de intieme, warme sfeer en de uitgebreide aandacht die is besteed aan alle details. Je zou het luxe kunnen noemen, maar het is meer dan dat. De gastvrijheid recht vanuit het hart en de unieke, persoonlijke inrichting geven je bijna een thuisgevoel – maar dan wel in een heel bijzonder thuis!

Een eigen karakter en sfeer

Toegegeven, met deze omschrijving blijft het nog steeds een beetje vaag. Wat kun je precies verwachten van een boutique hotel? Vooropgesteld: dat is dus in elk hotel anders. Ze zijn niet voor niets uniek. Maar je kunt bijvoorbeeld denken aan een inrichting die in geen kamer hetzelfde is en die mee verandert met de seizoenen. Aan verwelkomd worden alsof je bij vrienden aankomt en weggaan met het gevoel dat je nieuwe vrienden hebt gemaakt.

Extra faciliteiten bij deze charmante hotels

Naast persoonlijke aandacht en een bijzonder mooi interieur hebben boutique hotels vaak nog meer te bieden.

  • Een restaurant met een uitstekende chefkok
  • Loungehoek met haard om je met een goed boek terug te trekken
  • Een wellness met de mogelijkheid voor een massage of schoonheidsbehandeling
  • Fietsverhuur (tegenwoordig ook e-bikes)

En daarnaast natuurlijk service op maat. Het lijkt soms wel alsof de gastheren en -vrouwen aanvoelen wat je nodig hebt, van tips in de omgeving tot een extra warme deken.

Waar vind je boutique hotels in Nederland?

Ben je overtuigd en wil je nu zo snel mogelijk weten waar je zulke hotels in Nederland kunt vinden? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Als professionele sfeerproevers hebben we de fijnste boutique hotels voor je geselecteerd, zodat jij jezelf eens flink in de watten kunt laten leggen. Doen hoor!

Romantiek in het spel? Bekijk onze tips voor een romantisch weekendje weg. Bijzonder overnachten in een uniek hotel

Zoek je een luxe, kleinschalig, sfeervol en intiem hotel? Met een persoonlijke sfeer? Ga overnachten in een boutique hotel en bekijk de fijnste hotels!