Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Boutique hotel
Niet elk bijzonder plekje is een boutique hotel, maar wij durven wel met een gerust hart te zeggen dat elk boutique hotel bijzonder is. Maar wat is nu precies een boutique hotel of boetiekhotel, zoals deze hotels ook wel worden genoemd? Dat laat zich moeilijk omschrijven en moet je eigenlijk een keer gaan ervaren.

Bijzonder overnachten in een uniek hotel

De mooiste hotels »

Bijzonder hotel

Waarom het zo moeilijk te omschrijven is? Verblijven in een boutique hotel is een ervaring. Een gevoel dat je krijgt door de intieme, warme sfeer en de uitgebreide aandacht die is besteed aan alle details. Je zou het luxe kunnen noemen, maar het is meer dan dat. De gastvrijheid recht vanuit het hart en de unieke, persoonlijke inrichting geven je bijna een thuisgevoel – maar dan wel in een heel bijzonder thuis!

Tapijt met twee stoeltjes, een salontafel en een design bank. Grote ramen. Boutique hotel Vesper aan zee

Een eigen karakter en sfeer

Toegegeven, met deze omschrijving blijft het nog steeds een beetje vaag. Wat kun je precies verwachten van een boutique hotel? Vooropgesteld: dat is dus in elk boutique hotel anders. Ze zijn niet voor niets uniek. Maar je kunt bijvoorbeeld denken aan een inrichting die in geen kamer hetzelfde is en die meeverandert met de seizoenen. Aan verwelkomd worden alsof je bij vrienden aankomt en weggaan met het gevoel dat je nieuwe vrienden hebt gemaakt.

Ruime hotelkamer met zithoek met grijze bank en stoel, betonnen look wand en houten wand. Een tweepersoons bed met wit beddengoed.

Extra faciliteiten bij een boutique hotel

Naast persoonlijke aandacht en een bijzonder mooi interieur hebben boutique hotels vaak nog meer te bieden.

  • Een restaurant met een uitstekende chefkok
  • Loungehoek met haard om je met een goed boek terug te trekken
  • Een wellness met de mogelijkheid voor een massage of schoonheidsbehandeling
  • Fietsverhuur (tegenwoordig ook e-bikes)

En daarnaast natuurlijk service op maat. Het lijkt soms wel alsof de gastheren en -vrouwen aanvoelen wat je nodig hebt, van tips in de omgeving tot een extra warme deken.

Een gezichtsbehandeling met masker

Waar vind je boutique hotels in Nederland?

Ben je overtuigd en wil je nu zo snel mogelijk weten waar je zulke boutique hotels in Nederland kunt vinden? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Als professionele sfeerproevers hebben we de fijnste boutique hotels voor je geselecteerd, zodat jij jezelf eens flink in de watten kunt laten leggen. Doen hoor!

Romantiek in het spel? Bekijk onze tips voor een romantisch weekendje weg. 

Ontbijt buffet met verse sappen, verschillende soorten brood