Even geduld...

Decemberdrukte; ik hou ervan! Vrolijke snoetjes, sterretjes en shoppen. Maar soms wil je gewoon even binnenglippen bij de buuf om ongestoord een kopje koffie te drinken. Of om voor heel  even te ontsnappen aan alle reuring. Omdat we niet allemaal gezegend zijn met zo’n buurvrouw doe ik er jullie één (of eigenlijk twee) cadeau.

QnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTAzQnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTAyQnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTAxQnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTA2

Buuf in de Serre in Amersfoort

Carmen en Cesare hebben samen ‘Buuf in de Serre’. Jarenlang waren ze elkaars buurvrouw en woonden naast het monumentale pand de Mariënhof in Amersfoort. Hun liefde voor deze plek én voor taart bracht hen ertoe de serre van dit karakteristieke pand om te toveren tot wat het nu is. Een plek waar je begroet wordt door een nostalgisch aroma van suiker en meel en door een hartelijk ‘hallo’ van beide dames. 

Neem plaats aan het barretje voor het raam en geniet van de knusse bedrijvigheid in de keuken. Sla je handen om je kopje koffie en laat al de drukte in je hoofd meevoeren met de geur van verse appeltaart die door het kiertje van de oven glipt. Hier zit je voorlopig goed! En gelukkig hoef je ook helemaal niet weg, want ook voor de lunch staat er taart op het menu. Niet voor niets is het motto van de buuf: “taart kan altijd”!

QnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTA0QnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTExQnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTA5

Taart kan altijd!

Taart met gekarameliseerde peer bij de koffie bijvoorbeeld. En dan als lunch eentje met boerenkool en worst. De taarten zijn origineel en helemaal van nu. Maar nog belangrijker is de smaak! Die is goddelijk en dat bereiken ze met zo min mogelijk kunstmatige kleur- en smaakstoffen en met zoveel mogelijk eerlijke producten en liefde. Puur en eerlijk, niks fancy’s en heel gewoon. Net als dat momentje voor jezelf; zo ‘gewoon’ dat het eigenlijk heel bijzonder is. 

Buuf in de Serre – Kleine Haag 2, Amersfoort

Persoonlijke tip van Jorieke: Thuis een momentje voor jezelf met taart van de Buuf? Dat kan! Bestel de verschillende taarten op http://www.buufindeserre.nl.

QnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTA4QnV1ZiBpbiBkZSBTZXJyZTEw