Even geduld...

Zoveel leuke initiatieven, zoveel nieuwe concepten; de een nog origineler dan de ander. Zo was Arnhem begin juli in de ban van TENTSTOCK, een camping met een festival. Half augustus worden verschillende parken in Amsterdam omgetoverd tot Buurtcamping.

Kamperen in het park

Initiatiefnemer Roderik Schaepman bedacht de Buurtcamping om Amsterdammers in contact met elkaar te laten komen. 'Er wordt te weinig gegroet op straat, het 'ons-kent-ons-gevoel' ontbreekt'. Op de Buurtcamping kunnen buurtbewoners elkaar beter leren kennen. Vorig jaar ging dit leuke concept van start met een camping in het Oosterpark, dit jaar zijn er ook een campings in het Noorder- en Rembrandtpark. 

Samen een camping runnen

Door samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie elkaar beter kennen. Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Bewoond door alle types die de stad rijk is. Van yuppen tot daklozen, van Drenten tot Surinamers, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Samen maken ze de camping door: activiteiten te organiseren, campingspullen te lenen, als buurtcampingjournalist verslag te doen, gastvrouw te spelen of een ontbijt te maken voor alle vrijwilligers.

Ik hoop dat dit originele en gezellige initiatief snel de wereld verovert en opduikt in andere steden!

Praktische informatie:

Waar: Rembrandtpark, Oosterpark en Noorderpark in Amsterdam
Wanneer: 15-17 augustus 2014
Voor wie: Alleen buurtbewoners kunnen komen kamperen