Even geduld...

Voor Bijzonder Plekje schrijf ik over mooie plekken en leuke activiteiten, maar zoek ik ook naar de leukste producten en gadgets voor onderweg en op reis. Dingen waar ik blij van word, pareltjes die uniek en de moeite waard zijn om met anderen te delen. Tijdens mijn zoektocht kom ik veel moois tegen. Zoals de Travel Stones, een bijzonder cadeautje dat je kunt geven aan een dierbare die op reis gaat.

Wat is een Travel Stone?

Een Travel Stone is een handbeschilderde steen die je geeft om iemand een mooie reis te wensen. Door het geven van de steen blijf je, ondanks de verre afstand, toch in elkaars gedachten. Het kompas op de Travel Stone wijst de weg en geeft de goede richting aan. Dat kan letterlijk zijn, maar soms ook figuurlijk. De reiziger kan foto’s maken van jullie Travel Stone op mooie en bijzondere plekken en deze reisfoto’s met je delen. Zo reis je toch een beetje mee. De kleine steen past gemakkelijk in een rugzak of koffer en is bij thuiskomst een fijne herinnering aan een mooie reis.

Miriam bedacht de Travel Stones nadat ze zelf voor langere tijd op reis was geweest. Tijdens haar reis kreeg ze via luchtpost brieven van haar familie, dat waren voor haar hele fijne momenten. Iets tastbaars van de mensen waar je van houdt.

Je krijgt de Travel Stone mooi verpakt in een bijpassend cadeauzakje gemaakt van een landkaart en een kaartje met uitleg voor de reiziger. Met een beetje geluk heeft Miriam ook de kaart van het land of gebied waar jouw dierbare naar toe gaat, extra leuk! Dankzij een laagje coating blijft de Travel Stone mooi.

Waar verkrijgbaar?

In de Etsy shop van Miriam vind je de Travel Stones en zie je voorbeelden van verschillende ontwerpen. In overleg met Miriam kun je aangeven welk ontwerp en welke kleuren je aanspreken om zo je eigen Travel Stone samen te stellen.

Canada, Griekenland, Schotland, Vietnam: de Travel Stones reizen inmiddels de hele wereld over. Op Facebook kun je zien waar de stenen nog meer naar toe gereisd zijn. Waar gaat die van jou naar toe?