Even geduld...

Strijp-S in Eindhoven is en blijft een geweldige plek. Je vindt er allerlei (creatieve) initiatieven en komt na een bezoek gegarandeerd met een hoofd vol inspiratie thuis. Een van de initiatieven was Caffee Allee, een stadsrestaurant met een hart. Tegenwoordig bekend onder de naam Stories, voor mooie verhalen.

Het eerste wat opvalt als je Caffee Allee, in de oude Apparatenfabriek, binnenkomt is het fijne interieur. Er hangt een gezellige huiskamersfeer. Geen poespas, tóch een plaatje om te zien. Koper, hout en warme vloerkleden spelen een hoofdrol. Ook op het terras (met zon bij mooi weer) is het goed toeven aan een uitnodigende, lange, houten tafel.

Caffee Allee is altijd goed 

Alle leeftijden vinden hier hun plek en dat is niet zo vreemd. Op welk moment van de dag je hier ook komt, het is altijd goed. Even bijkomen met een kop koffie of thee, maar ook om te ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. Vooral de lunch is gezellig, want die wordt geserveerd in de vorm van een uitgebreid buffet. Een dagelijks, wisselend aanbod van sandwiches, verse soepen, salades en sappen.

Sociaal karakter

Er wordt gewerkt met biologische en waar mogelijk zelfs fairtrade producten. En niet alleen dat is er (h)eerlijk, het meest bijzondere aan Caffee Allee is dat het een initiatief is van Stichting Robin Hood. Een sociale onderneming die in omgeving Eindhoven maatschappelijke activiteiten op de kaart zet. Het biedt kwetsbare mensen, zoals langdurig werklozen, jongeren en dak- en thuislozen, de kans vooruit te komen in het leven door hen werkervaring op te laten doen, het horecavak te leren of om gewoon te participeren als vrijwilliger of als vorm van dagbesteding. Ook kun je er een ‘uitgestelde koffie’ afrekenen. Een gratis kop koffie voor mensen die het financieel niet makkelijk hebben.

Praktische informatie:

Stadsrestaurant Caffee Allee / Stories – Torenallee 22-02 Eindhoven

Ontdek ook deze plekjes: