Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Les 3Etangs
Vakantiewoningen en camping
1 - 6 personen
vanaf € 250 per weekend

Klein vakantiedomein met gîtes en een petit camping

Les 3Etangs is het schilderachtige kleine vakantiedomein van Christine en Basten, met een 200 jaar oude boerderij en drie meertjes. Een fijn vakantieadres met gîtes en een petit camping. In de Auvergne, in hartje Frankrijk, op slechts 847 km van Utrecht. Een adres om op te laden!

Het mooi gelegen domein van 6ha, inclusief de drie meertjes, is een oase van rust en ruimte voor elke gast. Er is voldoende plek om te chillen in een hangmat bij het water, te relaxen op kussens onder de berkenboom, te zwieren op de grote schommel of te mijmeren op of aan het water. Of je hier nu verblijft in een zeer comfortabele authentieke gîte of tijdelijk met je tent een eigen stukje natuur bewoont, je ontspant hier als vanzelf door de magische plek. Dit gevoel komt zeker ook door de eigenaren Basten & Christine die je vanaf aankomst meer dan welkom laten voelen.

Sfeervolle gîtes bij Les 3Etangs

De 200 jaar oude boerderij is verbouwd en biedt nu onderdak aan drie sfeervolle gîtes (2-6 personen). Aangekleed en ingericht met brocante. Van eettafel tot bidstoeltje, van antiek nachtkastje tot mooie dressoirs en ander klein brocante. Alles bij elkaar gevonden en opgeknapt door Christine.

Een van de dingen wat Les 3Etangs zo bijzonder maakt is het uitzicht vanuit de gîtes en het terras. Wanneer je het erf op rijdt, verwacht je een dergelijk uitzicht niet, des te groter is de verrassing. Je kijkt uit over een kleine vallei met drie meertjes. Daarachter grote heuvellandschappen met bossen, akkers en weilanden waar de witte Charolais koeien grazen.

Kamperen in de Auvergne

In de vallei kun je kamperen. Les 3Etangs heeft een kleine camping, met 10 hele ruime plekken. Er is plek voor twee caravans. Voor de tenten geldt: geen vaste plekken, maar in overleg bepaal je zelf waar je je tent opzet. Vrijheid, blijheid! Geen kampeeruitrusting in je bezit? Reserveer de nostalgische caravan uit de jaren ’70 die ruim genoeg is voor 5 personen.

Op de privé natuurkampeerplekken is er naast de handige ‘Tonjour’ ook een vuurschaal. Gemaakt van grote, oude gasflessen. Een creatieve actie van patron Basten. Komt de sfeer zeer zeker ten goede als je voor je tentje zit!

Schuif je aan?

Best trots zijn Basten & Christine op het feit dat ze wijn van eigen bodem kunnen aanbieden en ze zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vinden. Naast de wijn verwerken zij in de zomer ook geregeld verse groenten uit hun moestuin in o.a. de table d’hôtes menu’s, bbq’s en broodjes hamburger.

De Auvergne – Puy de Dôme

Veel vakantiegangers vliegen eraan voorbij op weg naar het zuiden. Wie even bij Clermont Ferrand de tolweg verlaat, waant zich in een wereld van oude vulkanen, bergmeren, verscholen valleien en de meest fantastische vergezichten. Grote kans dat je dan langer blijft, de natuur is adembenemend mooi.  Als vanzelf droom je hier weg en kom je tot rust.

Bezig...
Ga naar de website


Les 3Etangs Le Fal 63390 St. Gervais d’Auvergne

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: