Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzondere campings in Nederland
Wij Nederlanders kamperen graag, veel en vaak. Een weekendje weg, met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren kamperen of tijdens de zomervakantie genieten van een kampeervakantie in eigen land. Campings genoeg in Nederland! Van familiecamping tot minicamping en kamperen bij de boer. Nederland biedt je alles wat je zoekt voor een geslaagde kampeervakantie.

Bijzondere campings in Nederland

Bekijk de camping tips »

Kamperen in Nederland

Het aanbod van campings in Nederland is groot. Voor zo’n klein land als het onze hebben we een groot en veelzijdig aanbod. Voor elke kampeerder is er wat wils. Hou je er van om met je caravan op stap te gaan, zoek je een seizoensplaats of heb je liever een plekje voor je tent in de natuur op een kleinschalig natuurkampeerterrein? In Nederland vind je gegarandeerd een plek naar je hart.

Grote campings zijn er veel. Campings met een zwembad, met vertier & animatie voor de kinderen in de vakanties, met een restaurant en sportfaciliteiten. Dit type campings vind je niet op Bijzonder Plekje. We houden meer van de kleinschalige campings, van die pareltjes waar persoonlijke aandacht voorop staat. Met slechts een beperkt aantal kampeerplekken. Kleine campings, weg van de massa, waar je met elkaar tot elkaar komt.

Van charmecamping tot natuurcamping

Het aanbod van campings in Nederland is groot, ik schreef het eerder al even. We hebben keuze uit tal van mogelijkheden. Van charmecamping tot natuurkampeerterrein, van stadscamping tot strandcamping, van familiecamping tot kamperen bij de boer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er terecht met je caravan, tent, camper en/of vouwwagen.

We gaan graag kamperen aan zee. Wat wil je ook met onze mooie kustlijn. In Zeeland vind je direct achter de duinen de mooiste campings, maar ook op de Waddeneilanden en in Noord-Holland wandel je vanaf de camping naar zee.

Daarnaast is kamperen in Drenthe, op de Veluwe en in Zuid-Limburg populair. Drenthe is geliefd om de mooie natuur in combinatie met eindeloze fietspaden. De Veluwe spreekt voor zich, kamperen in de bossen heeft een geheel eigen charme. In Zuid-Limburg op de camping staan geeft je het gevoel van een stukje buitenland in Nederland. Keuze genoeg, wat zijn je wensen?

Geen kampeeruitrusting? Kies voor deze opties.

Wil je graag kamperen in Nederland, maar heb je zelf geen tent, caravan, camper of vouwwagen? Geen nood. Je hoeft met huidige trends als bijv. glamping niet meer over een eigen kampeeruitrusting te beschikken.

Op steeds meer campings in Nederland worden caravans te huur aangeboden. Standaard, traditionele caravans, maar ook hippe gepimpte caravans. Oldtimer modellen als Constructams worden omgetoverd tot eigentijds kampeerverblijf. Authentieke Kip caravans zijn ineens weer hip door een complete metamorfose. Deze huurcaravans staan voor je klaar op bijzondere campings in Nederland, maar je kunt de huisjes op wielen ook achter je eigen auto koppelen en vertrekken naar waar je maar wil in Nederland.

Ook campers zijn er te huur in vele maten en soorten. Helemaal hip zijn de Volkswagen T2 camperbusjes, maar ook oude Mercedesbussen worden gerestyled tot blikvanger. Comfortabel en leuk! Zeker eens proberen als je gaat kamperen! Puur buitengeluk!Klein en fijn!

Nederland is de ideale bestemming voor jouw kampeervakantie. Bijzondere campings in Nederland in overvloed, van charmecamping tot minicamping.