Even geduld...

Caravanity = het pimpen van je caravan. Niet langer is de caravan die saaie, burgerlijke sleurhut, waarmee je als jong & hip gezin niet gezien wil worden. Tegenwoordig is de caravan hip. Niet de standaard versie, maar in gepimpte uitvoering mag je weer de straat op met het huisje op wielen achter je auto.

Al jaren geleden verschenen de eerste hippe caravans. Camping 3Akers zette de trend door enkele oudjes om te toveren tot gewilde slaapplekken. Van rood-met-witte-stippen-caravan tot koecaravan, van Oosters mobiel tot romantische suite. Ook Maartje Koning met haar Hippe Kippen is een voorloper. Oude Kip caravans tovert ze om tot populaire kippetjes, die nu dienst doen als vakantiebestemming, maar ook gebruikt worden als kantoor.

Van retro naar trendy

In alle vormen en maten worden de gepimpte caravans nu ingezet. Camping Bakkum verzamelde een aantal echte retro caravans. Oldtimers die nu weer staan te glimmen op de camping aan zee. In ere hersteld. Die voorraadpotten, dat oranje met bruine interieur, het servies; de accessoires herinneren je er weer aan hoe het vroeger was! Leuk toch! Niet alleen worden de caravans gepimpt om in te logeren. De meest mooie mobiele keukens vind je op wielen. Suiker & Bloem en de Theetantes trekken er het hele jaar op uit om je vanuit hun leuke caravans te voorzien van de lekkerste taarten en zoetigheden.

Caravanity

Femke Creemers ging voor haar eigen caravan op zoek naar inspiratie, naar voorbeelden van gerestylde caravans. Haar vondsten verzamelde ze op een blog onder de naam Caravanity. Inmiddels is Caravanity uitgegroeid tot dé website voor happy campers. De meest mooie gestylde caravans krijgen een plekje op haar site, met als extra handige tips, leuke DIY’s en campings. In mei 2014 is het eerste boek van Femke verschenen: Caravanityvoor alle happy campers.

Een verzameling happy caravans

Maar, pas op! Wanneer je door het vrolijke boek van Femke bladert, heb je 2 problemen: ten eerste, je kunt het boek niet wegleggen. Zoveel leuke caravans, zoveel inspiratie, zoveel fijne tips; je blijft bladeren en kijken. En ten tweede, en dat is misschien nog wel het ergste: je wilt zelf een caravan gaan pimpen. Hoewel ik geen kampeerder ben, begon het toch echt wel te kriebelen bij het zien van al die pareltjes. De Happy Caravan in bonte kleuren, het ‘kersengebakje’ met stippen, kant, bloemen en ruitjes, de gezinsslaapkamer op wielen of Saartje de Cupcakecaravan. Allemaal even leuk! Je krijgt gelijk zin om op zoek te gaan naar een oud barreltje dat je kunt omtoveren tot jouw paradijs. Want naast al die hippe voorbeelden vind je ook veel Do-it-yourself ideeën, stylingtips en lekkere recepten voor op de camping. Ik ben benieuwd of jij na het lezen van dit zomerse boek de verleiding kunt weerstaan!

Praktische informatie:

Titel: Caravanity – Happy campers lifestyle door Femke Creemers
Fotografie: Caroline Boogaard
Vormgeving en styling: Casper Boot en Anki Wijnen van Zilverblauw
Uitgeverij: Kosmos
Prijs:  € 17,50
Bestellen? Caravanity

Ik beheers me nog even en hou het voorlopig bij een nachtje op een van deze leuke campings uit het boek Buitengeluk.