Even geduld...

Nog voordat ik met Bijzonder Plekje begon, zag ik in de bladen een artikel over Hotel Chez Odette, een stads hotelletje in het dorpje Williers in Frankrijk. Uitgescheurd en jaren bewaard, tot die ene dag in september. Tijdens een individuele persreis door de Franse Ardennen bezochten we dit prachtige boutiquehotel in een van de kleinste en meest idyllische dorpen van Frankrijk.

Qua interieur is Chez Odette zeker uniek te noemen. Alles in het hoofdgebouw is zwart, een urban (mannelijke) look, van de entree tot het restaurant en zelfs de kamers. De 9 kamers zijn chic, maar niet superluxe. Het is met name door het zwart dat de kamers een luxe uitstraling hebben. Strakke lijnen, basic chic ingericht.

Het meest bijzonder is de ligging van Chez Odette. Aan de doodlopende hoofdstraat van Williers, aan het pleintje waar ook het kerkje ligt. Het terras van dit boutiqehotel was ons favoriete plekje, met een verse croissant in de ochtendzon genieten van de rust op dit unieke stukje Frankrijk.

Chez Odette heeft naast het zwarte hotel ook een witte variant. Aan de overkant van de straat ligt een prachtig (vakantie-) huis, geschikt voor grotere gezelschappen (tot 8 personen). Alles is wit, sereen en mooi. Ruime slaapkamers met een romantisch hemelbed, een bad op pootjes en uitzicht op de groene omgeving. De knusse woonkamer heeft een open haard. Eten doe je in het hotel, of naar wens in de eigen keuken. Nog mooier dan het hotel zelf, deze witte editie van Odette!

N.B. De recensies over dit hotel zijn wisselend. Qua interieur is het hotel je-van-het, qua service en gastvrijheid laat het personeel regelmatig te wensen over. Wij hebben er prima gegeten, maar sliepen bij O Sixième Sens in hetzelfde dorpje. Wil je er zeker van zijn dat het gebrek aan gastvrijheid bij Chez Odette je verblijf niet gaat beïnvloeden, verblijf dan bij de luxe B&B en proef de sfeer van Odette en het dorpje vanaf het mooie terras van Odette.