Even geduld...

Arnhem is een leuke en veelzijdige stad aan de rand van de Veluwe. Shoppen, hotspots, het stadspark, cultuur… Cityreporter Femke sliep een paar nachten in Arnhem en tipt haar favoriete adressen!

Anne & Max

De negende vestiging van Anne & Max is recent geopend in Arnhem op de Bakkerstraat. De eerste vestiging van Anne & Max zit in Haarlem en ik ben al jaren fan, dus wat een feest dat Arnhem nu ook zo’n fijne plek rijker is. Net als bij de andere vestigingen voel je je direct thuis bij deze huiskamer in de stad. De kaart staat vol lekkers, moeilijk kiezen uit de lekkere koffies, versgebakken taartjes, broodjes, sapjes en borrelhapjes. Alles is vers, puur en met liefde gemaakt, dat voel en proef je.

Anne & Max – Bakkerstraat 50, 6811 EH Arnhem

Hemels

Voor de lekkerste huisgemaakte taartjes is er maar 1 plek in Arnhem om naar toe te gaan en dat is Hemels Patisserie. Denk aan citroen merengue, witte choco met framboos, appel kruimel taartjes of slagroomtruffels met gezouten karamel of witte chocolade. Alles is met liefde gemaakt en dat proef je zeker! Hemels serveert ook high tea, heerlijke bio koffie, ontbijt, zoals boerenyoghurt met huisgemaakte krokante granola en vers fruit of American pancakes met bosbessen. Daarnaast serveren ze lunch met o.a. quiches zoals bijvoorbeeld de klassieke quiche Lorraine of belegd biologisch landbrood van de Streekbakker met bijvoorbeeld rivierkreeftjes & zalm, huisgemaakte hummus en gegrilde groenten. Aanrader voor een break tijdens het shoppen.

Hemels – Kerkstraat 3, 6811 DL Arnhem

SGVtZWxz

Bij Visje & Vleesje

Voor diner gingen we o.a. naar Bij Visje & Vleesje aan de Ruiterstraat. Bij Visje en Vleesje is een kleinschalige bistro met een fijne sfeer, kleine maar leuke kaart en een erg enthousiaste gastheer. We genoten van de lekkere wijn, kleine smaakvolle gerechtjes en de gezellige sfeer.

Bij Visje & Vleesje – Ruiterstraat 6, 6811 CP Arnhem

VmlzamUgJiBWbGVlc2pl

Bij Luthers

Op avond 2 gingen we op aanraden naar Bij Luthers, wat een toptip! Chefkok Chris kookt de sterren van de hemel, we genoten van kleine gerechten die stuk voor stuk een smaakbeleving waren. De fijne tuin middenin de stad en de gin & tonic na afloop maakten onze fijne avond compleet. De kaart wisselt regelmatig en is verrassend en zeer betaalbaar.

Bij Luthers – Luthersestraat 7, 6811 GR Arnhem

QmlqIEx1dGhlcnM=

Shoppen in Arnhem

Naast de leuke ontbijt, lunch en dinerplekjes heeft Arnhem een aantal superfijne winkels, waardoor het een geweldige stad is voor een weekendje weg.

De leukste en hipste woonaccessoires vind je o.a. je bij Loft, Meijer & Floor en Bos & Heij. Voor mooie kleding zijn Humanoid (met geweldige binnentuin), Sylver en Sissy Boy aanraders. De wijk Klarendal zit ook boordevol leuke winkels en restaurants, zoals prachtig porselein van Studio Lenneke Wispelwey, de Bakbar, Graphic Playground, Sugar Hill en Bar Caspar. Voor lunch en cocktails is Stan & Co een aanrader en Rawsome voor natuurlijk, onbewerkte voeding.

Praktische informatie winkels & restaurants:

Loft Arnhem – Weverstraat 39, 6811 EM Arnhem
Meijer & Floor – Koningstraat 31, 6811 DG Arnhem
Bos & Heij – Kerkstraat 36, 6811DM Arnhem
Humanoid Store Arnhem – Weverstraat 14, 6811 EL Arnhem
Sylver – Bakkerstraat 20, 6811 EH Arnhem
Sissy Boy – Koningstraat 13, 6811 DE Arnhem
Studio Lenneke Wispelwey – Klarendalseweg 442, 6822 GV Arnhem
De Bakbar – Klarendalseweg 434, 6822 GV Arnhem
Graphic Playground – Klarendalseweg 134, 6822 GG Arnhem
Sugar Hill – Klarendalseweg 192, 6822 GJ Arnhem
Bar Caspar – Elly Lamakerplantsoen 2, 6822 BZ Arnhem
Stan & Co – Willemsplein 46, 6811 KD Arnhem
Rawsome – Brouwersplein 7, 6811 BL Arnhem

QW5uZSAmIE1heA==