Even geduld...

Sinds onze citytrip schalt “Oh Oh Den Haag…”  met enige regelmaat door het huis en de geschiedenis van de Haagsche Hopjes wordt verteld aan iedereen die het maar wil horen. Met mijn twee dochters van negen ging ik op citytrip naar de stad van Vrede en Recht: Den Haag.

Op stap met een local

De beste manier om deze Koninklijke stad te ontdekken is natuurlijk met een local. Brent Meelhuijsen is 13 jaar oud, geboren en getogen Hagenaar en supertrots op zijn stad. De liefde voor Den Haag deelt hij graag met anderen en daarom heeft hij The Hague Bike tours opgericht. Ieder weekend organiseert hij fietstochten lang bekende plekken maar ook minder bekende pareltjes van zijn stad. Brent regelt alles en het enige wat jij hoeft te doen is achter hem aan te fietsen. Bijzonder: Brent is de jongste stadsgids van Nederland!

Fietsen langs highlights en brownies

Vanaf Paleis Noordeinde fietsen we op ons gemak door brede, groene lanen, langs historische panden en monumenten en door de kleine straatjes van de binnenstad. Brent weet heel veel van de historie van Den Haag en kan er dan ook smakelijk over vertellen. Het Vredespaleis, Haagsche Hopjes, het Catshuis en de Internationale Zone: de stad kent voor hem geen geheimen en dat is leuk. In de stad vind je meer dan 100 hofjes en daarmee heeft Dan Haag verreweg de meeste hofjes van Nederland. Zo’n verborgen oase achter een onopvallende deur middenin in de stad is ook één van Brent’s favoriete plekken. Halverwege onze fietstocht stoppen we in een smal straatje bij het oudste bakkertje (1838!) van Den Haag en trakteert Brent ons op een verrukkelijke brownie. Mmmm!

Shopparadijs

Den Haag heeft een bruisende binnenstad met mooie straten en sfeervolle pleinen. En als je er dan toch blijft slapen, dan natuurlijk op één van de mooiste plekken van Den Haag. Ons hotel staat middenin het centrum en tegenover het Binnenhof! Als je de deur uitloopt sta je in een enorm shopparadijs. Het nachtje in het Novotel is een feest en als kers op de taart staat er ’s morgens een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaar.


We shoppen, gaan lekker uit eten en dankzij Brent hebben we plekken bezocht die we eerst alleen van het (Jeugd)journaal kenden. Een aanrader!

P.S. op Jeugdjournaal vind je een kort filmpje over onze fietstrip met Brent.

Praktische informatie:

Wat? Fietstour The Hague Bike Tours met ervaren gids door de binnenstad en highlights van Den Haag.
Wanneer? Elke zaterdag om 10.00 uur een Nederlandse en elke zondag om 10.00 uur een Engelse tour.
Waar? Vertrekpunt Paleis Noordeinde
Duur? 3 uur
Prijs? Volwassenen € 22,50, kinderen € 18,50, kinderen in een zitje € 12,50. Voor fietsen en kinderzitjes wordt gezorgd. Inclusief:  flesje water, Haagsch Hopje en een heerlijk Haags gebakje.
Kinderen? Voor jong en oud! Kinderen vanaf circa 5 jaar.
Overnachten: Novotel Den Haag City Centre, Hofweg 5-7, Den Haag

Bekijk hieronder ook ons aanbod bijzondere plekjes in Den Haag.

Liever wandelend door de stad? Neem de stedengids Den Haag van Time to momo mee.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: