Even geduld...

Vind jij picknicken ook zo leuk? Een kleedje in het gras, lekkers mee en smullen maar? Restaurant Karakter in Rotterdam maakt het je deze zomer wel heel makkelijk om te gaan picknicken. Ze hebben de zogenaamde Karakter’s Picnic Box op bestelling voor je klaarstaan. Een gevulde box vol hartige en zoete lekkernijen te bestellen via WhatsApp of mail. Zeven dagen per week en met voor iedereen wat wils; vegan, vegetarisch en zelfs glutenvrij. En hoe handig: in en om Rotterdam selecteerde Karakter daarbij ook nog de tofste picknick-spots. We hebben er een aantal vast voor je uitgeprobeerd: 3 picknick plekjes in Rotterdam.

Picknicken aan de voet van de Euromast

Met uitzicht op de Euromast, langs de met treurwilgen omzoomde waterkant of midden op het zachte gras vol vrolijk spelende kinderen. In het Euromastpark is het eigenlijk overal goed toeven met je picknickdoos. Spreid je meegebrachte geruite of gebloemde kleedje uit. Tover je bietenwrap met doperwten en frisse mint en je avocado-ei pittige peperjam sandwich tevoorschijn. Open je nog koele flesje witte wijn of appelsap van de lokale leverancier en het grote genieten kan beginnen.

Bij de Ackerdijkse Plassen

Jarenlang woonde ik er en nooit ben ik zo slim geweest om in de natuur rondom Rotterdam te gaan picknicken. Een waar ‘picknick-plekjes-sprookje’. Op slechts luttele kilometers vanaf het centrum strijk je neer temidden van velden vol vogels. Naast je jaagt een zwaan de vrolijk kwakende eenden weg. Vijf lepelaars lopen naast elkaar door de sloot op zoek naar wat eetbaars. Een kieviet cirkelt boven je hoofd om aan te geven dat je van zijn kleintjes af moet blijven. En oh ja, hier kun je meteen langs de weg boodschappen doen voor het avondeten. Overal kraampjes vol net geoogste groenten en vers geplukt fruit. En voor de sportievelingen… kom met een kano. Er is een tocht van tien kilometer dwars door de polder.

Luchtpark de Hofbogen

Een beetje geheimzinnig en ietwat uitgestorven lijkt het luchtpark de Hofbogen middenin Rotterdam wanneer ik middels de felgele trappen naar boven klim. Het blijkt een oase van rust op het dak van het oude Hofpleinstation. Om je heen de schimmen van grote gebouwen afgewisseld met appel-, peren, wat abrikozenbomen en kruiden, wild gras en een berm vol veldboeketten. Neem plek aan één van de mooiste met graffiti bekladde picknicktafels die je ooit gezien hebt en pak relaxed je door Karakter met smaak gevulde ‘picnic box’ uit. Hier ga je met wat vrienden een borrelmomentje vieren aan het einde van de dag… Tussen de fruitbomen, skaters en overige artistiekelingen, met her en der het geluid van een gettoblaster, proosten op geluksmomentjes temidden van de hectiek van de stad. Karakter, kom maar door met die doos!

De overige Karakter’s 010 picknick spots:

Onze picnic box heeft het natuurlijk niet zo lang gered om alle picknick spots te ontdekken. Ben je nieuwsgierig naar de andere fijne plekjes? Ontdek Rotterdam-Zuid, het Vroesenpark (ideaal met kinderen), rijd richting Hoek van Holland voor de Van Dixhoorndriehoek (bij voorkeur doordeweeks om drukte te vermijden) of ga zelf op onderzoek uit. Een bankje op de kade langs de Nieuwe Maas, een plekje in het park op het Noordereiland of…

Wat kun je verwachten van Karakter’s Picnic Box:

  • De hele zomer: Karakter’s Picnic Box à €37,50
  • Rijk gevulde disposable doos voor twee personen
  • Van hartig tot zoet, van BLT sandwiches, bietenwraps tot vers fruit
  • Zeven dagen per week een dag van te voren bestellen
  • Afhalen bij Karakter, van Vollenhovenstraat 15, R’dam
  • Hoe te bestellen: https://karakterspicnic.com
Ontdek ook deze plekjes: