Even geduld...

Afgelegen vakantiehuisjes waar je echt even samen bent, weg van alles en iedereen? Hoe fijn kan het zijn om bij een vakantiehuisje in de natuur te verblijven. Het gevoel te hebben dat de wereld even heel ver weg is. Mijn 5 tips voor de mooiste huisjes in eigen land.

1. Boshuis de Hazenhof

In het Twentse land ligt op Landgoed Singraven Boshuis de Hazenhof. Een lief rond huisje, met rieten dak. Omringd door natuur, met de mogelijkheid om te wandelen vanaf je voordeur. Lekker een frisse neus halen op het landgoed. Stop een stapel boeken in je koffer, neem een voorraadje lekkers mee en ‘sluit je een paar dagen op’ samen. Open haard aan, flesje wijn open…

Boshuis de Hazenhof – Kasteellaan 2, 7591 PT Denekamp

Rond vakantiehuisje in het bos

2. Natuurlogies in Twente

Daar waar de verharde weg overgaat in een zandweg en waar je nog even door hobbelt totdat je midden in de natuur staat, daar ligt Natuurlogies Twente. Hou je van pure natuur, uitgestrekt en ongerept? Van rust en ruimte? Van een uitzicht zonder ‘obstakels van de bewoonde wereld’? Dan moet je echt een keer naar Natuurlogies, waar je ook nog eens eindeloos kunt wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Natuurlogies – Beekweg 4, 7481 RG Haaksbergen

Karakteristieke vakantiewoningen in Twente.

3. De Vrijstaten

Op vakantie in Nationaal Park de Weerribben Wieden, waar water, weilanden en rietlanden elkaar afwisselen. Daar tussenin ligt Kalenberg en de fijne B&B de Vrijstraten. De stilte is hier oorverdovend. Vanaf je terrasje kijk je uit over de veenlanden. Fiets- en wandelpaden starten voor de deur. Neem gerust je trouwe viervoeter mee, die is hier meer dan welkom!

De Vrijstaten – Hoogeweg 7, Kalenberg

4. Getaway Deluxe02

Aan de rivier de Vecht, in het Overijsselse Vechtdal, ligt de design cabin van Getaway Deluxe. Op koude, natte dagen vind je hier een heerlijk huis met houtkachel, warme bontjes, fantastisch uitzicht over de rivier. Op warme dagen is de veranda een unieke plek om uren over het water te staren. Niksen gaat hier vanzelf!

Cabin 02 Getaway Deluxe – Zuidelijke Vechtdijk 6, 7722 KM Dalfsen

De woonkamer met loungehoek, houtkachel en grote ramen met uitzicht over de Vecht.

5. In het huis van Jo Daggert

Het huis van Jo Daggert ligt misschien wel op de meest unieke locatie van ons land. In de uiterwaarden niet ver van Deventer, aan een smalle landweg, alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Het duurzame vakantiehuis wordt omringd door grasland, natuur en water. Door de grote ramen is het altijd lekker licht in huis. Een fijn thuis voor een paar dagen in alle rust.

In het huis van Jo Daggert – Hoevelmansweg 2a, 7431 RB Diepenveen

Buitenaanzicht van vakantiehuis van Jo Daggert

 

Bekijk ook de mooiste huisjes in het bos

of neem een kijkje bij deze bijzondere vakantiehuisjes.

Ook bijzonder: