Even geduld...

Afgelegen vakantiehuisjes waar je echt even samen bent, weg van alles en iedereen? Hoe fijn kan het zijn om bij een vakantiehuisje in de natuur te verblijven. Het gevoel te hebben dat de wereld even heel ver weg is. Mijn 5 tips voor de mooiste huisjes in eigen land.

1. Boshuis de Hazenhof

In het Twentse land ligt op Landgoed Singraven Boshuis de Hazenhof. Een lief rond huisje, met rieten dak. Omringd door natuur, met de mogelijkheid om te wandelen vanaf je voordeur. Lekker een frisse neus halen op het landgoed. Stop een stapel boeken in je koffer, neem een voorraadje lekkers mee en ‘sluit je een paar dagen op’ samen. Open haard aan, flesje wijn open…

Boshuis de Hazenhof – Kasteellaan 2, 7591 PT Denekamp

Rond vakantiehuisje in het bos

2. Natuurlogies in Twente

Daar waar de verharde weg overgaat in een zandweg en waar je nog even door hobbelt totdat je midden in de natuur staat, daar ligt Natuurlogies Twente. Hou je van pure natuur, uitgestrekt en ongerept? Van rust en ruimte? Van een uitzicht zonder ‘obstakels van de bewoonde wereld’? Dan moet je echt een keer naar Natuurlogies, waar je ook nog eens eindeloos kunt wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Natuurlogies – Beekweg 4, 7481 RG Haaksbergen

Karakteristiek vakantiehuis in Twente

3. De Vrijstaten

Op vakantie in Nationaal Park de Weerribben Wieden, waar water, weilanden en rietlanden elkaar afwisselen. Daar tussenin ligt Kalenberg en de fijne B&B de Vrijstraten. De stilte is hier oorverdovend. Vanaf je terrasje kijk je uit over de veenlanden. Fiets- en wandelpaden starten voor de deur. Neem gerust je trouwe viervoeter mee, die is hier meer dan welkom!

De Vrijstaten – Hoogeweg 7, Kalenberg

4. The Pool House

Net buiten de plaats Gorssel in de Achterhoek ligt deze design cabin van Getaway Deluxe: The Pool House. Met opvallend grote ramen, een zithoek met hangende haard en in de tuin een natuurzwemvijver is dit huis met recht uniek te noemen. Binnen of buiten, het is ultiem genieten. Niksen gaat hier vanzelf!

The Pool House – Gorssel
Zithoek met hoekbank en hangende kachel

5. Getaway Deluxe 01

In het Overijsselse Salland ligt Getaway Deluxe 01, een design cabin met grote ramen, een houtkachel, gezellige zithoek en een terras met uitzicht over de landerijen. In de tuin naast de cabin tref je je eigen ‘bos’, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Geniet van de rust en de vergezichten op het platteland in Salland.

Getaway Deluxe 01 – Marsweg 1, 7434 TA Lettele

Getaway Deluxe 01 ligt midden in de landerijen, met een eigen stuk bos erbij. Logeren op het platteland bij een bijzondere accommodatie.

 

Bekijk ook de mooiste huisjes in het bos

of neem een kijkje bij deze bijzondere vakantiehuisjes.

Ontdek ook deze plekjes: