Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
De Hoestinkhof
Theehuis en B&B
vanaf 1 persoon
vanaf € 5 thee met lekkers

Landelijk genieten in Hof van Twente

In het licht glooiende landschap rondom Markelo ligt De Hoestinkhof, een Engels theehuis met bed and breakfast. Een gezellige plek voor een high tea, een tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling door Hof van Twente of een overnachting in het authentieke bakhuis.

Engels theehuis

Op het erf van de Hoestinkhof staat het Engelse theehuis. Landelijk en authentiek, in een rietgedekte Twentse boerderij met een Engelse touch door kanten kleedjes op tafel en bloemetjes gordijnen. Die Engelse invloed proef je ook in de huisgemaakte lekkernijen. Alles komt uit eigen keuken, naar Engels recept en soms zelfs met Engelse ingrediënten. Loop binnen voor een kopje thee (meer dan 60 soorten) met iets lekkers, een lunch of een van de theetafels: o.a. een farmhouse tea, een afternoon tea, een Markelose thee of een traditionele high tea. Bij mooi weer zoek je een plekje op het terras of in het gras onder de bomen. Het geweldige uitzicht krijg je er bij!

B&B de Hoestinkhof

Blijven slapen? Ook dat kan! In het voormalige bakhuis van de Hoestinkhof zijn drie bed and breakfast kamers gerealiseerd. De gemoedelijke landelijke sfeer komt ook hier duidelijk naar voren. Mijn favoriet? Kamer Hungerink op de 1e verdieping. Romantisch overnachten onder stoere gebinten! Het ontbijt met huisgemaakt brood en jam krijg je naar wens op je kamer geserveerd of in het theehuis. Als gast heb je ook een heerlijk plekje in de tuin.

Markelo en omgeving

Het prachtige landschap nodigt je uit om te ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en vertrek vanaf de voordeur van de Hoestinkhof; je hebt de keuze uit vijf verschillende wandelroutes. De Twentse wallen wandeling (wandeling van het jaar in 2018) komt ook langs de boerderij en geeft je een goed beeld van de mooie omgeving. Een rondje door buurtschap Stokkum mag niet ontbreken tijdens je bezoek. Hof van Twente op een unieke manier ontdekken? De Hoestinkhof heeft een leuk arrangement met Duckville: toeren met een lelijk eendje en een picknickmand mee voor een tussenstop in de tuin van Huis Verwolde.

Bezig...
Ga naar de website


De Hoestinkhof Stationsweg 22a 7475 NN Markelo

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: