Even geduld...

Ik kan er zo blij van worden, nieuwe hippe concepten in het oosten van het land. Zo ook De Meesterproef, net geopend, een restaurant in de voormalige Honigfabriek in Nijmegen. En wat voor restaurant! Heerlijk eten in een industriële omgeving met uitzicht op de scheepvaart op de Waal.

Voormalige Honigfabriek

Ik geef het eerlijk toe, je moet even moeite doen om er te komen. Over het industrieterrein op zoek naar de Meesterproef is al een belevenis. Aan een doodlopende weg, aan de voet van de nieuwe stadsbrug de Oversteek, ligt aan de Waalkade de voormalige Honigfabriek met daarin restaurant De Meesterproef. De sfeer van buiten, stoer en industrieel, is binnen mooi doorgetrokken. Bij elke stap die je zet, zie je iets leuks. Mooie en inspirerende teksten op de vloer, Perzische tapijten, hoge onafgewerkte plafons, oude werkbanken en grote ramen. De vloeren, plafonds en muren zijn nog oorspronkelijk. De eigenaar heeft er bij de inrichting handig gebruik van gemaakt.

Proef geslaagd

Smoking room bij de Meesterproef

Eigenlijk moet je even een rondje door het restaurant door wanneer je er bent. Overal originele details, van leuke schilderingen op de muur tot aan sjoelbakken met planten! Ook al rook je niet, werp even een blik in de ‘smoking room’. Leren poefs, oude TV toestellen, oude tegels op de wand en vloer; alsof je terug gaat in de tijd!

Wat is De Meesterproef?

De Meesterproef was in de Middeleeuwen een test die moest worden afgelegd door een ambachtsman om te laten zien dat deze zijn ambacht onder controle had. Nu staan er gepassioneerde koks in de keuken van De Meesterproef die op ambachtelijke wijze het eten bereiden, met producten uit de regio. Ik zeg: proef geslaagd!

Praktische informatie:

Wat? De Meesterproef
Waar? Honigfabriek, Waalbanddijk Nijmegen
Parkeren? Gratis op het grote terrein van de fabriek
Openingstijden: iedere dag geopend van 12.00 tot 0.00 uur.

TIP: bezoek ook deze hippe hotspots in Nijmegen

Ontdek ook deze plekjes: