Even geduld...

'Marleen, ga je mee, leuke adresjes ontdekken in de Vendée?' Daarop zeg ik natuurlijk geen nee! Eerlijk is eerlijk, ik moest even opzoeken waar de Vendée ligt, maar bij de naam Noirmoutier (eiland voor de kust) ging er een lichtje branden. Dat ik niet de enige ben voor wie deze regio onbekend is, blijkt uit de reacties die ik krijg als ik zeg waar ik naar toe ga. Werk aan de winkel dus! Reis je mee naar de Vendée?

De Vendée in vogelvlucht

De Vendée ligt aan de westkust van Frankrijk, ten zuiden van Bretagne en ten noorden van Bordeaux. Langs de 250 kiometer lange kust vind je fijne zandstranden (140 km), ruige rotsen, rustige baaien, gezellige kustdorpjes, lieflijke huisjes, vissersdorpjes. Voor de kust liggen de mooie eilanden Noirmoutier en Yeu. Ga je het binnenland in dan tref je een afwisselend landschap met moerasgebieden, eindeloze weilanden, heuvels… Culinaire hoogstandjes, de verste vis, streekwijnen, super gastvrije en vriendelijke Fransen, eindeloze fiets- en wandelpaden. Of je nu van rust houdt, strandaanbidder bent, cultuurliefhebber of sportieve vakantieganger; de Vendée is voor iedereen een goed idee!

Tips voor de Vendée :

U2FibGUgZCdPbG9ubmU=

Praktische informatie:

  • Hoe kom je er? De afstand vanaf Utrecht bedraagt ongeveer 900 km. Met de auto goed te bereiken in een dag. Of kies voor het gemak van een directe vlucht, in slechts 1 u 35 min vlieg je van Amsterdam naar Nantes. Air France (KLM) heeft dagelijkse vluchten, al te boeken vanaf € 199,- p.p.
  • Overnachten in de Vendée, mijn tips voor bijzondere adressen.
  • Meer informatie? Bezoek de website van Frans Bureau voor Toerisme of van Vendee Tourisme.