Even geduld...

De Haagse Piet Heinstraat is alweer een tijdje hartstikke hip en zeker een bezoek waard. De straat is vernoemd naar zeeheld Piet Heyn. Je kent zijn naam misschien wel van de verovering van de Spaanse zilvervloot in 1628.

De straat start bij het Piet Heinplein en loopt helemaal door tot de Zoutmanstraat; nét een lekker stukje om te lopen. Met af en toe een tussenstop natuurlijk, bij een van de leuke zaakjes die we voor je ontdekt hebben.

Koffie drinken bij Café 42

Bij Café 42 tref je Lee. Een Australische man met een leuk accent. Na als kok gewerkt te hebben bij het Haagse Room, is hij Café 42 begonnen. Broodjes kaas tref je niet op de menukaart van deze hippe gelegenheid. “You are what you eat” is het motto van deze kleine maar fijne zaak. Het aanbod wisselt heel regelmatig en alle producten waar mee wordt gemaakt zijn puur natuur. Denk aan Turkse toast met tomaten, feta, avocado en een biologisch ei. Probeer ook zeker een van de homemade baksels; deze zijn om je vingers bij af te likken.

Café 42 – Piet Heinstraat 59A, Den Haag

Q2FmZTQyIDI=Q2FmZTQy

Lunchen bij Crunch café

Eet je het liefst vegan? Ga dan bij Crunch naar binnen. Er staan in dit café zelfs vegan scrambled eggs op de kaart! Als je hier een koffietje drinkt valt direct op dat er veel Engels wordt gesproken. Niet zo gek, want het is populair onder de expats die in deze wijk wonen. En, heel leuk, bij Crunch wordt het ontbijt de hele dag door geserveerd. Ben je een vroege vogel? Dan ontbijt je als de zaak opengaat. Slaap je liever wat langer door, dan staat het ontbijt om twee uur ’s middags ook nog voor je klaar.

Crunch café – Piet Heinstraat 108A, Den HaagQ3J1bmNo

Verwonderen bij Engelien

Bij Engelien vind je een mooie verzameling van vintage en brocante spullen. Kwaliteit en schoonheid staan hoog in het vaandel bij de vrolijke eigenaresse. Negen jaar geleden heeft Engelien haar deuren geopend en de zaak trekt vanaf het begin veel bezoekers. Vooral de prachtige glazen en de sieraden zijn zeer gewild bij het publiek. Hang jij het liefst ouderwetse ballen in je kerstboom? Dan moet je echt een bezoek brengen in de winterperiode. De verzameling vintage kerstballen is namelijk fantastisch!

Engelien – Piet Heinstraat 87, Den HaagRW5nZWxsZW4gRGVuIEhhYWc=

Proeven bij Italy

De naam zegt het al, bij Italy koop je wijnen en delicatessen uit Italië. Wie houdt daar nu niet van? Al in 1967 vestigde de vader van de huidige eigenaresse Fiorella zich in de Piet Heinstraat. Sinds 1987 bevindt de zaak zich in het huidige pand op nummer 20. Van heinde en verre komen mensen voor de verse lasagne, de overheerlijke rode wijnen en de smaakvolle parmezaan. Bij Italy zijn ze altijd gepassioneerd op zoek naar nieuwe trends. En dat zie, voel én proef je in alle producten terug.

Italy –  Piet Heinstraat 20, Den Haag
SXRhbHkgZm90byAy

Shoppen bij WAUW

Als je voor de eerste keer WAUW binnenloopt, weet ik zeker dat je een ‘wauw, wat gaaf’ niet kan onderdrukken. Alles wat je er ziet is leuk, bijzonder en mooi. Je vindt er een verzameling van vintage meubels, unieke cadeautjes en vooral veel groen! Snuffel er rond en doe ideeën op voor je huis of tuin. Heb je advies nodig? De dames van WAUW helpen je graag. WAUW staat trouwens voor Wild and Unique Warehouse, een naam die ze eer aan doen.

WAUW – Piet Heinstraat 51a, Den Haag
V0FVVzE=

Praktische informatie:

Blijven slapen? Reserveer een nachtje bij B&B Bacán. Door de kleinschaligheid, de ligging en het comfort is dit een fijne uitvalsbasis voor jouw stedentrip Den Haag.
Meer lezen? Bestel een Time to momo stedengids Den Haag met wandelroutes en tips voor je bezoek aan Den Haag.

Tip van Heleen: Bezoek ook de Weimarstraat.(Headerfoto: Den Haag Marketing Arjan de Jager)

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: