Even geduld...

Betere concentratie, meer rust, heerlijk slapen en minder stress zijn onder andere de voordelen als je je smartphone wat vaker uitzet en weglegt. Eén de belangrijkste voordelen hebben we dan nog niet eens genoemd, namelijk meer aandacht voor je omgeving en elkaar. Want zeg nou zelf, écht contact is toch veel leuker dan via je telefoon?

Een week of weekend digitaal detoxen

Even geen Whatsapp, Instagram, Facebook of Twitter maar wel genieten van elkaar en helemaal terug naar de basis, zonder prikkels van buitenaf. Het kan tijdens de Digitale Detox week 2018. Ga jij de uitdaging aan? Van maandag 9 april 09.00 uur tot en met zondag 15 april schakel je de mobiele data op je smartphone uit maar ben je nog wel telefonisch of via een sms’je bereikbaar. Vind je een week offline te lang? Dan kun je ook meedoen met de light versie: vanaf vrijdag 13 april ga je het hele weekend offline. Wil je meedoen met de Digitale Detox week, meld je dan hier aan.

De vijf leukste plekjes voor een digitale detox

Natuurlijk weten wij nog wel wat mooie plekjes waar je de WiFi helemaal niet mist! Maak weer eens foto’s met een ‘ouderwetse’ fotocamera en zet je smartphone lekker uit.

  • Midden in het bos bij Apeldoorn ligt de bijzondere Bed & Breakfast ‘Slapen in het Bos’. Je rijdt over het wildrooster heen en vanaf dan is het bos alleen voor jou! Een heerlijke plek in de natuur, ideaal voor een weekend zonder social media… (en heel handig, de verbinding is hier slecht, je komt gewoon niet in de verleiding).
  • Aan de Tienhovense plassen ligt een vakantiehuisje aan het water dat alleen bereikbaar is via een wandelpad van 250 meter of roeiboot die bij het huisje hoort. Als je op zoek bent naar rust is dit een hele fijne plek. In plaats van de meldingsgeluiden van je telefoon hoor je voornamelijk het kabbelende water, vogels, eenden, zwanen…
  • Ga je graag avontuur dan vind je de trekkershutten van Hihahut vast geweldig! Verbonden door bestaande wandel-, fiets- en vaarroutes staan verspreid in het Groene Hart speciaal ontworpen trekkershutten. Elke hut heeft een eigen karakter en is comfortabel ingericht. Wakker worden in een weiland met een vogelconcert en ’s avonds in slaap vallen in een kas. Het kan allemaal!
  • Echt uniek overnachten doe je in een huifkar met een eindeloos uitzicht over de weilanden. In een huifkar van de Hayema Heerd in Groningen slaap je onder een superzacht dekbed en als je ’s morgens heerlijk uitgerust wakker wordt, staat er een picknickmand met ontbijt op bed voor je klaar. Je hebt genoeg aan het uitzicht en vergeet à la minute je smartphone.
  • Bij Logeren met Saar in Wijdenes hebben kinderen helemaal geen tijd om een tablet missen!  De voormalige kapschuur is omgetoverd tot een bijzondere logeerplek voor maximaal vier personen. Je hebt het verblijf altijd helemaal voor jezelf, er zijn geen andere gasten. Aan de voor- en zijkant van het vrijstaande huis ligt een ruim terras met speelplek en een trampoline. In de tuin wonen pony's Kasper en Dandy, gegarandeerd een succes bij de kinderen!

Durf jij het aan je smartphone een week weg te leggen of ben je bang geconfronteerd te worden met je digi verslaving? Doe mee met de digitale detox week en ontdek hoeveel tijd je over houdt. Eindelijk weer dat boek lezen, een fijne lentewandeling maken en tijd voor een goed gesprek. We zijn benieuwd naar je ervaringen!