Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
Domecilië
Domes
2 - 30 personen
vanaf € 350 per weekend per dome
Ga naar de website

Unieke dome huisjes in Drenthe

Domecilië is een ‘dorpje’ bestaande uit vijf dome huisjes, op een bijzondere plek op Camping Buitenland in Drenthe. Ben je op zoek naar een buitengewoon verblijf met je liefste of een unieke accommodatie voor een familie- of vriendenweekend? Kom dromen in een van de domes.

Bijzonder overnachten in een dome in Domecilië

Domecilië (afgeleid van domicilie, ofwel verblijfplaats) bestaat uit vijf domes, met elk plaats voor zes personen. De domes staan aan de rand van de camping en het bos, op een apart grasveldje, rond een grote vuurplaats en omringd door vogelgeluiden en het geritsel van de bomen. Ze zijn gebouwd door drie vrienden, die elke dome een eigen karakter hebben gegeven. In de domes, opgetrokken uit natuurlijke en gerecyclede materialen, is veel tijd en liefde gestoken. En dat zie je terug! Sfeerverlichting die ingebouwd is in de constructie van de dome, een groot stervormig dakraam dat zicht biedt op bomen en sterren en een creatieve indeling. Zo sfeervol, mooi en gezellig! Pelletkachels houden je warm of zoek een plekje bij een van de vuurschalen. Koken kan in de gemeenschappelijke keuken en verspreid over het terrein staan picknicktafels zodat je lekker buiten leeft en geniet.

Te huur per dome of als groepsaccommodatie

Zin gekregen om een paar dagen in een van de domes in Domecilië te overnachten? Ze zijn te huur per dome (ook per twee, drie of vijf), voor een romantisch verblijf met je geliefde (jullie eigen ‘bubbel’), met je gezin of met vrienden. Misschien nog wel leuker is het om het hele dome dorpje te reserveren (voor totaal dertig personen) voor een familieweekend, vriendenreünie of brainstorm met collega’s. Een uniek verblijf gegarandeerd! Samen rond het kampvuur, koken in de gemeenschappelijke keuken, een lekkere boswandeling; dat is opladen, bijpraten en samen zijn in een.

Over Camping Buitenland

De domes staan op een apart veld, in het uiterste puntje van Camping Buitenland in Drenthe. Op het veldje leef je in je eigen wereld, tegelijkertijd heb je het voordeel van de faciliteiten van de camping. Een zwembad, BuitenBar, gezellige ontmoetingsplaats, unieke activiteiten en live muziek in het seizoen, speeltuintjes en creativiteit rondom. Vanaf de camping loop je zo het bos is, met op loopafstand een zwemmeer. Een heerlijke (speel-)plek voor een frisse duik.

Tijdens de wintermaanden is Camping Buitenland een plek om tot rust te komen. De BuitenBar is gesloten en er worden geen activiteiten georganiseerd. Het is juist die rust en stilte die een verblijf dan zo aantrekkelijk maken. Daarbij is er in de omgeving veel te ondernemen. Ga op safari met Eko-tours, op bezoek een van de vele Drentse boswachterijen of wandelen langs hunebedden.

Ga naar de website


Domecilië Stieltjeskanaal 14, 7764 AJ Zandpol

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: