Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Duurzaam plekje
Persoonlijk getest
Domein Holset
BruisendWijnHuis en Logement
1 - 12 personen
vanaf € 80 per nacht

Overnachten tussen de wijngaarden

Domein Holset ligt in het uiterste zuiden van Nederland, op een unieke locatie vlakbij Drielandenpunt Vaals. Daar waar het leven gemoedelijk voortkabbelt!

In het pittoreske dorpje Holset vind je, tegenover het middeleeuwse kerkje, dit bijzondere plekje met prachtig uitzicht over het Limburgse Heuvelland. Zoals ze zelf zo mooi omschrijven: ‘Eerst was er de plek, toen de wijn, vervolgens werd het een domein en nu kun je er te gast zijn’.

Slapen op een wijndomein

De boerderij op het domein is met veel zorg en met aandacht voor de omgeving verbouwd. Natuurlijke bouwmaterialen, warmtevoorziening uit eigen ‘bron’ en gerecycled regenwater zijn kenmerkend voor het duurzame karakter van het domein.

Bij aankomst zie je een authentieke gevel, stap je door de deur dan wandel je een andere wereld binnen. Een wereld van comfort, design en warmte. Het logement heeft 6 designkamers, elke kamer is anders, maar in elke kamer vind je een link naar de omgeving. Zo is er bijvoorbeeld kamer Natuur met prachtig behang met aren, kamer Industrie met steen, staal, kalk en zwart, verwijzend naar de kolenmijnen, en kamer Atelier waar je het liefst het uitzicht op de heuvels wilt vastleggen op schildersdoek. Kiezen is moeilijk! Misschien wordt het makkelijker als we vertellen dat Atelier onze favoriet is? Leuk om te weten, het hele logement afhuren kan ook, met maximaal 12 personen.

Voor de gasten is er een woonkamer met zithoek en lange tafel. Het uitgebreide ontbijt wordt ’s ochtends geserveerd in het prachtige wijnlokaal, met metershoge ramen.

Ga je naar Nederland, België of Duitsland?

Wanneer je aankomt op het domein ga je direct een tandje lager. Onthaasten, genieten van de rust, even niksen en gewoon wat rondscharrelen, een rondje door de moestuin, het uitzicht op je in laten werken… Dat is eigenlijk al meer dan voldoende. Wil je meer, dan is er veel meer! Wandelingen over onverharde wegen starten bij de voordeur, oneindige fietsroutes leiden je langs de mooiste plekjes. Er zijn golfbanen in de nabijheid, het Drielandenpunt ligt om de hoek en steden als Maastricht, Aken en Luik zijn goed bereikbaar.

Domein Holset – wijngaard en proeflokaal

Uiteraard kun je niet naar huis zonder wat van die heerlijke bubbels van eigen bodem te hebben geproefd. Bubbels bij je ontbijt? Een kleine proeverij? Mousserende wijn mee naar huis? Loop even binnen in het prachtige wijnlokaal en laat je wensen weten. En ben je hier in het weekend, meld je dan aan voor de rondleiding over het wijndomein. Bruusj!

Bezig...
Ga naar de website
3x doen vanuit Domein Holset

  • Proef Limburgse Vlaai op het terras van Herberg de Smidse in Epen
  • Lunchen bij de Eyserhalte in Eys
  • Ontdek Landgoed de Heerdeberg in Cadier en KeerDomein Holset Holset 34-36 6295 NC Lemiers

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: