Even geduld...

Mijn column in de Ariadne At Home van maart 2012: Hotel Hoeve de Plei in de schijnwerpers.

‘Wanneer je naar Zuid-Limburg rijdt en de eerste heuvels over gaat, ervaar je dat fijne-bijna-buitenland-gevoel dat een bezoek aan het zuiden net even leuker maakt. De glooiende heuvels, kabbelende beekjes en mooie dorpjes met vakwerkhuizen doen buitenlands aan. Overal fijne terrasjes en een gemoedelijke sfeer. Midden in dit verrassende heuvellandschap ligt Hotel Hoeve de Plei, een charmant en sfeervol familiehotel in een eeuwenoude vakwerkboerderij.

Paar dagen weg in Zuid-Limburg

De ligging is ideaal, je wandelt zo de heuvels in. Je kunt ook volop genieten op het zonnige terras of bij de open haard! Het hotel heeft verschillende woonkamers, met zachte fauteuils en lange leestafels. Nog niet zo lang geleden hebben Tom en Saskia de eeuwenoude vakwerkboerderij volledig gerenoveerd. Voorzien van alle comfort, maar met behoud van de authentieke details. Elke kamer is anders, maar alle hebben ze overheerlijke Hästensbedden. Ook kinderen zijn meer dan welkom in Hoeve de Plei. Er is een speciale familiekamer, waarbij de kinderen een eigen kamer op zolder hebben.

Een hotel met de sfeer van thuis

Hoeve de Plei is misschien niet het meest hippe of trendy plekje, maar wel een hotel waar je je gelijk welkom voelt, een hotel met de sfeer van thuis. De gastvrijheid van Saskia is hartverwarmend. Ik reisde alleen, meer heb me geen moment eenzaam gevoeld. Gemoedelijk, Gastvrij & Genieten; dat is Hoeve de Plei! Een bijzondere ontdekking.

Ontdek ook deze plekjes: