Even geduld...

Mijn column in de Ariadne At Home van maart 2012: Hotel Hoeve de Plei in de schijnwerpers.

'Wanneer je naar Zuid-Limburg rijdt en de eerste heuvels over gaat, ervaar je dat fijne-bijna-buitenland-gevoel dat een bezoek aan het zuiden net even leuker maakt. De glooiende heuvels, kabbelende beekjes en mooie dorpjes met vakwerkhuizen doen buitenlands aan. Overal fijne terrasjes en een gemoedelijke sfeer. Midden in dit verras- sende heuvellandschap ligt Hotel Hoeve de Plei, een charmant en sfeervol familiehotel in een eeuwenoude vakwerkboerderij.

De ligging is ideaal, je wandelt zo de heuvels in. Je kunt ook volop genieten op het zonnige terras of bij de open haard! Het hotel heeft verschillende woonkamers, met zachte fauteuils en lange leestafels. Nog niet zo lang geleden hebben Tom en Saskia de eeuwenou- de vakwerkboerderij volledig gerenoveerd. Voorzien van alle comfort, maar met behoud van de authentieke details. Elke kamer is anders, maar alle hebben ze overheerlijke Hästensbedden. Ook kinderen zijn meer dan welkom in Hoeve de Plei. Er is een speciale familiekamer, waarbij de kinderen een eigen kamer op zolder hebben.

Het avondeten bij Hoeve de Plei past helemaal bij de sfeer en stijl van het hotel. Om 18.30 uur wordt de bel op de binnenplaats geluid en gaat iedereen aan tafel. Je eet hier wat de pot schaft; een gezonde (Hollandse) maaltijd, die aan tafel opgediend wordt en door Tom bereid is. Een maaltijd die heerlijk smaakt na een wandeling door de heuvels of een hele dag buiten.

Hoeve de Plei is misschien niet het meest hippe of trendy plekje, maar wel een hotel waar je je gelijk welkom voelt, een hotel met de sfeer van thuis. De gastvrijheid van Tom en Saskia is hartverwarmend. Ik reisde alleen, meer heb me geen moment eenzaam gevoeld. Gemoedelijk, Gastvrij & Genieten; dat is Hoeve de Plei! Een bijzondere ontdekking.

.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: