Even geduld...

Amai, dit is handig! Wil jij er dit najaar op uit in de Belgische Leiestreek, maar weet je nog niet precies naar welke stad, hotspot, museum of wandelbos? Laat je inspireren door deze vijf kant-en-klare tripjes, van citytrips tot uitstapjes in de natuur of met de kinderen. Het is er leuk!

Want van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent vind je overal in deze, echt nog idyllische streek, levendige stadjes, charmante dorpen, musea, ateliers en terrasjes aan de zo groene waterkant. Een boeiende regio dus, lekker afwisselend en ook nog ’s voor elk seizoen.

Tips voor trips

S29ydHJpamsgOA==

1. Het leukste van Kortrijk
Kortrijk heeft van alles wat: je kunt er heerlijk eten en drinken, met een bootje over de Leie, er zijn heel wat mooie musea of je maakt ’n wandeling door het historische hart van de stad gecombineerd met een van de hippe & trendy buurten. Tip: boek voor een stadswandeling ’s een Greeter, een inwoner van de streek die je op een persoonlijke manier zijn of haar favoriete plekjes laat zien. Heel tof!

2. Klauteren, klimmen, avontuur! 
Klauter op klimmuren, skate erop los, tref doel bij het paintballen… De ‘Je Wildste Westen’-activiteiten, die georganiseerd worden langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, staan garant voor avontuur! Voor andere toffe to do’s voor jou & je kinderen kun je terecht op provinciedomeinen De Gavers, Baliekouter of De Brielmeersen.

Um9lc2VsYXJlIDI1

3. Shoppen in Roeselare
Shop till you drop in Roeselare met z’n grote modemerken en verrassende boetiekjes. En alles op loopafstand van elkaar! Ook heel leuk: een fietstochtje langs het kasteel van Rumbeke, in het Sterrebos. Op een bankje bij de kasteelvijver geniet je van de laatste warme zonnestralen.

VGllZ2VtIFNpbnQgQXJub2xkdXNwYXJrIDEw

4. Stil genieten
In het meest groene landschap van de Leiestreek, ten zuiden van Kortrijk, groeit en bloeit heel wat moois in bossen en op akkers. Wilde orchideeën, margrieten, dag- en nachtvlinders… en niks romantischer dan ’n tussenstop aan de oevers van de oude Scheldebochten. Via de Bevergem-route in Sint Denijs kom je langs de mooiste plekjes van de streek. Bekijk de handige routekaart van deze wandeling van zo’n negen kilometer.

RGV1cmxl

5. Kunst langs de Leie 
Overal in de Leiestreek vind je de sporen van kunstenaars. Het is er rijk aan musea en kunstgalerijen waar vrijwel het hele jaar door mooie tentoonstellingen plaatsvinden. Tip: maak ’n ochtendwandeling door het pittoreske Deurle, enkele jaren geleden verkozen tot het mooiste dorp van Oost-Vlaanderen. Het is er net een prentkaart.

R2VudA==

Praktische informatie:

Meer info over de streek vind je op de website van Toerisme Leiestreek.

Oja! Vanuit de prachtige natuurgebieden in de Leiestreek fiets je ook zo naar het gezellige Gent. Lees over de allerleukste hotspots en coole adresjes die we daar al eerder ontdekten. Meer weten over deze toffe stad? Neem dan de handige stedengids van Time to momo mee op pad.

Fotocredits: Visit Gent (foto Gent), Oenanthe (foto Je Wildste Westen) en Toerisme Leiestreek (overige foto’s).