Even geduld...

Zin in een dagje strand, maar niet in de lange files richting zee? Woon je midden in de stad en heb je geen tuin? Wil je ’s avonds na je werk nog even ontspannen met je voeten in het zand? Ga je deze zomer niet op vakantie, maar wil je wel dat heerlijke vakantiegevoel ervaren? Spring op je fiets naar een stadsstrand, je vindt ze door het hele land. Lekker, met een cocktail in je hand.

Een minivakantie

Stel je voor, wit zand, palmbomen, strandstoelen en een beachclub… In Zwolle bestaat het, midden in de stad. Het Rodetorenplein is vanaf begin mei de plek voor het stadsstrand, waar je met een drankje in je hand een minivakantie beleeft. Hou de website goed in de gaten, met een beetje geluk geniet je deze zomer van een mega outdoor bioscoop.

Stadsstrand Zwolle – Rodetorenplein, centrum van Zwolle

Stoer strand

Alleen al voor het concept is het leuk om in Breda naar het strand te gaan. Belcrum Beach, op een industrieterrein in Breda-Noord, wordt gerund door vrijwilligers. Voor de aanleg van het strand en het paviljoen is gebruik gemaakt van restmaterialen. Een duurzaam strand met een eigen moestuin voor de keuken van het strandpaviljoen. Naast een plekje om lekker met je voeten in het zand te zitten, biedt Belcrum een leuk activiteitenprogramma: Yoga on te beach, een openluchtbioscoop, muziekfestivals… Voor een lekkere lange zomer in Breda aan zee.

Belcrum Beach Veilingkade 12a, Breda

In het zand aan de waterkant

Strand Oog in Al in Utrecht is een begrip tot ver in de omgeving. Een zomer lang yoga op het strand, swingende feesten met dj’s en koude drankjes, bioscoopavonden in de openlucht, BBQ-en met vrienden en verkoeling in het water. Ook voor een ontspannen dagje in het zand zit je bij SOiA goed. Het strand ligt aan het Amsterdam Rijnkanaal, heeft picknickbanken, zitzakken en strandstoelen om neer te ploffen aan de waterkant. Neem gerust je kinderen mee, er is een omheinde speelplaats.

Soia – Kanaalweg 199, Utrecht

Het leukste strand van het noorden

Het stadsstrand van Groningen is een populaire plek om te zonnen, zwemmen en relaxen. In het afgelopen jaar verdubbelde het strand in grootte. Met een UFO als decor ben je hier echt even in een andere wereld. Naast lekker luieren kun je hier ook prima je energie kwijt tijdens beachvolleybalwedstrijden, frisbeetoernooien, en bootcamptrainingen. Na afloop vind je verkoeling in het schone zwemwater of bij de caravan met sapjes, ijsjes en hapjes.

Ebbingekwartier – Oosterhamrikkade 1013, Groningen

Zandfoort aan de Eem in Amersfoort

Het strand van Zandfoort aan de Eem bezorgt je het ultieme vakantiegevoel en is in de zomer favoriet bij de inwoners van Amersfoort. Niet alleen voor een paar uurtjes strand, ook voor een feestje, BBQ of diner in de buitenlucht. Wat dacht je van een high tea in het zand? Het strand is een grote zandbak, met picknickbanken en strandstoelen, waterpompen en speeltoestellen. Jij met een zomers drankje in je hand, je kind aan het spelen in het zand. Lang leve de zomer!

Zandfoort aan de Eem – Eemlaan 100, Amersfoort

Zin in een zwoele zomer?

Deze leuke stadsstranden staan vermeld in het Bijzonder Plekje boek Zwoel. Een zomers boek boordevol tips en bijzondere plekjes om de zomer te beleven. Het boek is verkrijgbaar via de Vrolijkfabriek en kost € 15,95.

Bestel jouw exemplaar van Zwoel