Even geduld...

Speel jij wel eens toerist in eigen land? Ik ging een dagje ‘over the top’ door de Hop on Hop off bus te nemen langs de toeristische trekpleisters in Laag Holland (Noord-Holland). Ik moet je eerlijk bekennen, het was zoveel leuker dan verwacht!

Door de veelzijdigheid en het unieke karakter van ons lage land is er veel te zien, doen en beleven op een korte afstand van elkaar. Wanneer je vanuit Amsterdam naar het noorden gaat, kom je terecht in de regio Laag Holland. Misschien wel het meest karakteristieke stukje Nederland dat we hebben. Dorpen als Volendam en Marken trekken jaarlijkse miljoenen bezoekers, net als de Zaanse Schans. Typisch Hollands en erg toeristisch, maar niet voor niets: het zijn natuurlijk niet zomaar toeristische trekpleisters.

Hoewel we met Bijzonder Plekje deze trekpleisters altijd zoveel mogelijk vermijden, ben ik van mening dat je sommige plekken in Nederland echt gezien moet hebben. Als je dan toch toerist in eigen land bent, doe het dan goed en net als andere toeristen: spring op de Hop on Hop off bus vanuit Amsterdam voor een dagje sightseeing langs onze grootste toeristische ‘attracties’.

Hop on Hop off Laag Holland

De Hop on Hop off bus door Laag Holland is een nieuw initiatief. Vanuit onze hoofdstad vertrekken er bussen naar het ‘platteland van Amsterdam’, langs molens, weilanden en Hollandse dorpjes: oer-Hollands. In 9 stops ontdek je de rijke historie en cultuur van Nederland. Elke stop vertelt een eigen verhaal. Een leuke dag uit waarbij je zowel Volendam als de Zaanse Schans en een kaasboerderij bezoekt.

Hop on in Amsterdam (vertrekpunt THIS IS HOLLAND, Overhoeksplein 51) en Hop off in:

  • Broek in Waterland: een van de mooiste dorpjes van ons land
  • Monnickendam: karakteristiek havenstadje, veel minder toeristisch dan Volendam
  • Henri Willig Kaasboerderij: biologische kaasboerderij waar je meer leert over kaas maken en mag proeven. Een populair uitstapje, maar moet je echt een keer in je leven gezien hebben
  • Volendam: spreekt voor zich
  • Edam: minder toeristen dan in Volendam, nauwelijks schreeuwerige souvenirswinkels en het authentieke karakter van de stad is goed bewaard gebleven.
  • Purmerend: maak een wandeling door de stad en bezoek een van deze lekkere adressen
  • Zaanse Schans: Oudhollandse huizen, molens, klompen… een gratis openluchtmuseum
  • Zaandam: stad aan de Zaan, bekend om de cacao industrie

Elke stop heeft z’n eigen karakteristieken. Het is een beetje te veel om ze allemaal op 1 dag te willen bezoeken. Handig om vooraf alvast te kijken wat je graag wilt zien.

Praktische informatie:

Vertrekpunt: THIS IS HOLLAND – Overhoeksplein 51, Amsterdam
Wanneer? De Hop on Hop off vertrekt elk half uur vanaf 09.00 uur tot 15.00 uur (laatste vertrek vanuit A’dam). De laatste bus vanuit Zaandam vertrekt om 19.30 uur. Van eind maart tot eind september.
Kosten? Volwassene € 28,- p.p. en € 15,- voor een kind van 4-11 jaar. Bij je buskaartje zit een gratis tour bij de Henri Willig Kaasboerderij. Ook de entree voor de Zaanse Schans is gratis. Je ontvangt een boekje met informatie over elke stop met ‘where to go’: bezienswaardigheden, eten & drinken, een plattegrondje en een tip van een local.

Nieuwsgierig geworden naar Laag Holland? Lees snel meer

Ontdek ook deze plekjes:
Ook leuk om te lezen:
Eropuit: 5 wateractiviteiten in Laag Holland Laag Holland ligt ten noorden van A'dam en bestaat uit idyllische dorpjes, polders, water en vergezichten. Ervaar vanaf het water per sup, fluisterboot... Marleen 3x bijzonder overnachten in Laag Holland Hollandser wordt het niet: Laag Holland! Deze streek heeft veel te bieden, een dag is tekort. Blijf slapen op een bijzonder overnachtingsadres. Marleen Eropuit: actief ontspannen in Laag Holland Zin in een ontspannen dagje uit? De regio Laag Holland, ten noorden van Amsterdam, is verrassend veelzijdig. Ga fietsen, wandelen... Marleen Laag Holland: 3x uit eten ten noorden van A’dam In de polders van Laag Holland, ten noorden van Amsterdam, liggen drie goede en trendy restaurants verstopt. Ontdek ze snel! Marleen Laag Holland: B&B UniqueLudique in de Beemster Midden in de Beemster ligt een bijzondere B&B: UniqueLudique. Fijn slapen en een top ontbijt omringd door UNESCO werelderfgoed. Marleen Eropuit: Edam en de Zaanse Schans Leuk dagje uit in Nederland? Ga eropuit in Laag Holland en ontdek de Zaanse Schans en Edam net even anders. Hoe? Lees het snel! Marleen Broek in Waterland, het mooiste dorp van Nederland? In Laag Holland, net boven Amsterdam, ligt het mooiste dorp van Nederland: Broek in Waterland. Een idylle omringd door water en weilanden. Marleen Eropuit: Fietsen langs de leukste theehuizen in Laag Holland Spring op de fiets en rijdt door typisch Hollandse landschappen langs de leukste theehuizen in Laag Holland. Een bijzonder dagje uit. Marleen Stedentrip: de lekkerste adressen in Purmerend Onverwacht leuk en lekker, een bezoek aan Purmerend. De lekkerste adressen van de stad vind je hier. Marleen