Even geduld...

Spring op de fiets en rijd door typisch Hollandse landschappen langs de leukste theehuizen in Laag Holland. Polderlandschappen met koeien, oer-Hollandse ophaalbruggetjes, karakteristieke huisjes en een beetje verstopt in het groen twee leuke stopplaatsen.

RmlldHNlbiBkb29yIFdhdGVybGFuZA==

1. Het Schoolhuis Holysloot

Geen eigen fiets mee naar Laag Holland? Huur op Amsterdam Centraal een fiets en daar ga je, binnen enkele minuten fiets je de stad al uit. Fiets over de dijk langs het idyllische Durgerdam of binnendoor via Ransdorp naar Holysloot. Het is verrassend hoe snel je in de polders staat en nog verrassender hoe je zo dicht bij Amsterdam een dorpje vindt dat zo geïsoleerd ligt. Het dorpje Holysloot, met een beschermd dorpsgezicht, ligt aan een doodlopende weg. Dwars door de weilanden rijd je over een smalle landweg naar het dorp, bestaande uit een tiental karakteristieke huizen, een kerkje én Het Schoolhuis met een fijn terras in het gras. Strijk even neer en geniet van de sfeer.

Het Schoolhuis – Dorpsstraat Holysloot 38, 1028 BE Amsterdam

 

2. Theetuin Overleek bij Monnickendam

Ook Theetuin Overleek bij Monnickendam mag niet ontbreken tijdens deze fietstocht. Dwars door de weilanden, door het platter dan platte landschap, fiets je langs een van de mooiste dorpen, Broek in Waterland, naar Overleek (nog geen 10 kilometer). Daar wacht de leuke theetuin van de familie Deun, met een veranda om lekker te zitten, maar ook luie stoelen in het gras. Voor je neus liggen fluisterbootjes, waarmee je op een ontspannen manier het Waterland kunt verkennen. Let op: hier kom je niet zomaar even aanwaaien, hier blijf je het liefst de hele dag genieten!

Theetuin Overleek – Overleek 6, 1141 PD Monnickendam

VGhlZXR1aW4gT3ZlcmxlZWs=

Denk je na dit fijne dagje fietsen, dit smaakt naar meer?

Ontdek meer van Laag Holland

Ontdek ook deze plekjes: