Even geduld...

Tot rust komen met elkaar of samen met je gezin midden in de natuur. Dat kan op de Friese Meren. Een ruim vaargebied met allemaal leuke Friese plekjes. Je kunt aanleggen aan de vele steigers of eilandjes en genieten van jouw eigen privétuin mét zwembad.

‘Er-VAREN op de Friese Meren
Friesland, het land van water, weiland en zee…’
Het is precies dat wat de provincie zo mooi maakt. De ruimte, frisse lucht, natuur, vitamine F, noem ik het wel. Met een boot beleef je het allemaal.

De Friese Meren

Neem het gebied de Friese Meren als basis. Hieronder vallen onder andere het Sneekermeer, Heegermeer, Slotermeer, Goingarijpster Poelen en de Kuffurd. Genoeg keuze dus. Waar je gaat aanleggen, hangt af van de wind. Neem van mij aan, je wilt niet ’s nachts schommelend wakker worden omdat je aan lager wal ligt. Het fijne is dat er genoeg leuke plaatsen zijn waar je zo naar toe kunt varen. Heeg, Woudsend, Langweer, Lemmer, Terherne en Joure natuurlijk. Hier en elders vind je ook hotspots die een bezoekje waard zijn, zoals Omke Jan of Picknickers.

Rm90byAxIG9uemUgYm9vdA==

Rm90byA0IE1hcnJla3JpdGUgYm9yZGpl

Marrekrite

Leg ook eens aan bij een van de vele Marrekrite plekjes. Marrekrite is een recreatieschap voor water en land. De plekken, in de natuur, zijn onderhouden met oog op alle belanghebbenden. Natuur, de bomen en de beestjes, en recreanten, wij dus. Je koopt één keer per jaar een vlaggetje van ongeveer 10 euro en je hebt er het hele seizoen plezier van, geweldig.

Rust

Op de boot kom je helemaal tot rust, je wereld is kleiner. Je hebt zeeën van tijd om te lummelen, hangen, lezen, tekenen, liggen op het dek, te niksen, te plonsen, te smikkelen en spelletjes te spelen. Het geluid van het water, de wind en vogels, lees vele vogels, is fijn. Je hebt het gevoel dat je reset!

Kindervermaak

Ook de kinderen vermaken zich op de boot met minder. Donald Ducks worden verslonden, er wordt gespeeld in, met en op het water, met de rubberboot gevaren, een balletje getrapt en ’s avonds wordt er een filmpje op de laptop gekeken. Regent het, dan is dat best gezellig, dat tikkende geluid op het dak… als het maar niet te lang duurt, dat dan weer wel.

Zelf beleven?!

Nog nooit op de Friese Meren gevaren? Zonde! Je kunt een Langweerder Sloep huren om een dagje te varen. Ergens aanleggen, picknicken op de steiger en het geluid van het water dat langs de boot spettert… Doen!

Rm90byA5IHNtaWtrZWxlbiBvcCBkZSBsYW5nd2VlcmRlciBzbG9lcA==