Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Eropuit naar de mooiste plekjes
Wil je een dagje uit maar heb je geen inspiratie? Kies uit onze tips en ga naar een theetuin, toeren met een 2CV of op een retroscooter. Ontdek de leukste eropuit tips.

Een bijzonder dagje uit

Zin gekregen om eropuit te gaan? Check de plekjes! »

Een bijzonder dagje eropuit

Tijd samen doorbrengen, iets leuks ondernemen, samen op avontuur; (bijna) altijd leuk! Maar wat ga je doen? Naar de dierentuin of naar een pretpark, dat kunnen we allemaal wel bedenken. Die tips hebben we niet voor je. Wij proberen je mee te nemen op een bijzonder dagje weg. Net even anders dan anders. Weg van de massa, voor mooie nieuwe herinneringen en ervaringen.

Wandelwijzer naast het water met op de achtergrond Molen de Breek

Eropuit in eigen land

Onze tips ‘beperken’ zich tot ons eigen land. Ons kikkerlandje heeft zo veel bijzonders te bieden. Elke uithoek van ons land heeft iets unieks. Wat dacht je van wadlopen in Friesland, op Koesafari in het Vechtdal, met een lelijk eendje toeren door de Achterhoek of met een retro scooter scheuren door het Limburgse Heuvelland. Ben je al eens gaan varen in N.P. Alde Feanen of gaan wandelen langs de Waterlinies die ons land rijk is?

Een dagje uit met kinderen

Ook met kinderen is een bijzonder dagje uit een goed idee. Samen de natuur in, lange boswandelingen met als eindpunt een gezellig pannenkoekenhuis of een uitdagend blotevoetenpad met het hele gezin staan gegarandeerd voor een leuke dag samen. Maar ook een dagje toeren met een lelijk eendje is leuk. Maak een extra tussenstop voor een ijsje, rijd met open dak en iedereen is blij.

De leukste theetuinen

Jezelf een paar uurtjes in een leuke theetuin gunnen is al een heerlijk dagje weg. Zoek een stoeltje in het gras bij Theetuin Appeltern. Strijk tijdens je fietstocht langs de uiterwaarden neer tussen de mooie bloemen van Theetuin Binnen & Buiten of ontdek tijdens je bezoek aan de Ooijpolder de Millinger Theetuin. Stuk voor stuk bestemmingen voor een ontspannen uitje.

Ontdek onze favoriete theetuinen

Heerlijk dagje wellness

Verwen jezelf met een bezoek aan een (kleinschalige) wellness. Geen massa’s mensen maar persoonlijke aandacht, een intieme sfeer en bijzondere locatie voor jouw dagje sauna & spa. Zo heeft het Betuwsch Badhuys een maximum aantal bezoekers van nog geen 20 personen per dag. Ga je naar de NatuurSpa in Hoogeloon dan zijn er slechts enkele andere gasten. Heerlijk toch, zo’n verwendag!

Entree met wegwijzers bij Fort Resort Beemster

Een dagje toeren

Zo tof, een dagje toeren door ons eigen land. Op een retro scooter of per lelijk eendje. Huur een oldtimer om over de Veluwe te rijden of een Volkswagen T2 busje waarmee je de Utrechtse Heuvelrug verkent. Bij je liefste achterop of met vriendinnen lachen, gieren, brullen! Gegarandeerd veel plezier tijdens je dagje uit.

Een dagje weg met een retro minicooper en picknickmand

Bootje varen

Als je ergens goed kunt varen, dan is het ons land wel. Van de Friese meren tot de Nieuwkoopse plassen en nog zuidelijker de Zeeuwse wateren. Een bootje huren in de Weerribben of met een Chinese Schouw varen door het Groene hart. Picknickmand mee en genieten maar.

Waar ga jij het liefst een dagje weg?Ook leuk om te lezen:
50x leuke dingen doen in Nederland  Ben je op zoek naar een bijzonder uitje in eigen land? Een leuk dagje weg? Ik tip je 50 leuke dingen doen in Nederland, anders dan anders. Marleen Eropuit: 5x doen in de Gelderse Poort De Gelderse Poort bij Nijmegen is een bijzonder stukje Nederland. We geven je 5 tips voor de mooiste plekjes en leukste activiteiten. Marleen Eropuit: 24 uur in Soest Een dagje uit of nachtje weg? Bezoek Soest! Een stad met een prachtige ligging tussen bos, heide en weilanden. Lees onze tips. Marleen Eropuit: Edam en de Zaanse Schans Leuk dagje uit in Nederland? Ga eropuit in Laag Holland en ontdek de Zaanse Schans en Edam net even anders. Hoe? Lees het snel! Marleen Eropuit: de leukste blotevoetenpaden Zoek je een bijzonder en gezond uitje? Kies een van de leukste blotevoetenpaden van Nederland. Welke? Kijk snel! Mirjam Eropuit: Hop on Hop off door Laag Holland Speel jij wel eens toerist in eigen land? Ik ging een dagje 'over the top' door vanuit Amsterdam de Hop on Hop off bus te nemen. Nieuwsgierig? Marleen Eropuit: De 5 mooiste plekjes om een dagje te varen Een zomerse dag? Ga het water op. Bekijk de mooiste plekjes om een dagje te gaan varen met een fluisterboot, sloep of zeilbootje. Marleen Eropuit: Ontdek de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie Een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: het Fort bij Vechten. Ontdek het fort, wandel over 't bunkerpad, bezoek het Waterliniemuseum. Liesbeth Eropuit: Wetlands Safari bij Amsterdam Op zoek naar een origineel uitje? Ga mee op kanosafari door de wetlands in het Amsterdamse achterland. Een Wetland safari door de polders. Ellen Eropuit: Varen op de Friese meren Zelf de rust ervaren van het water, de wind en de vogels? Ga naar Friesland, huur een boot voor een dag of weekend en ga varen op de Friese Meren. Marleen Eropuit: Wadlopen in Friesland Vrijheid, blijheid en genieten op het drooggevallen wad; dat is wadlopen. Actief in de Friese natuur, een bijzondere ervaring. Ellen Eropuit: Wildernis safari in N.P. Lauwersmeer Op avontuur met de boswachter in een Landrover door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park Lauwersmeer. Ellen Eropuit: Ontdek de forten van de waterlinies Eeuwenlang dienden waterlinies als verdediging. Nu hebben de forten vrijwel allemaal een nieuwe bestemming gevonden. Nieuwsgierig? Lees er meer over! Liesbeth Eropuit: Rondje Durgerdam, Ransdorp en Holysloot Onder de rook van Amsterdam ligt Durgerdam, een eeuwenoud dorpje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een uniek stukje Holland. Bibi Eropuit: Van fort naar fort langs de Vecht Op zoek naar een bijzonder dagje uit op Hollandse bodem? Ontdek de Hollandse Waterlinie en verken per lelijk eendje de forten langs de Vecht. Liesbeth Eropuit: Toeren met een lelijk eendje Een tof dagje uit waar iedereen blij van wordt? Ga toeren met een lelijk eendje door Laag Holland, ten noorden van Amsterdam. Dikke pret gegarandeerd. Marleen