Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Familievakantie
Tijdens een familievakantie maak je de mooiste herinneringen. Weg van huis en de drukte van het dagelijkse leven heb je even écht tijd voor elkaar. Goede gesprekken, lekker lang tafelen, samen eropuit, nieuwe dingen ontdekken… Het is zo fijn om samen te zijn! Blijven jullie graag in Nederland of gaan jullie liever op vakantie naar het buitenland? Er zijn mogelijkheden genoeg. We hebben de leukste tip & adressen voor een familievakantie verzameld.

De mooiste momenten beleef je samen

Ontdek de plekjes voor een familievakantie »

Familievakantie in Nederland

Zoek je een fijne plek voor een familievakantie? Nederland is een geliefde bestemming, vooral bij gezinnen met jonge kinderen. Je hoeft niet lang te reizen en er is genoeg ruimte om spelletjes en ander vermaak mee te nemen, iets wat bij een vliegvakantie beperkter is.

En hoewel je niet ver van huis bent, zijn er in Nederland veel plekken te vinden waar je wel echt even weg bent. Op een mooie plek in de natuur, bij een leuke stad, aan het water of een combinatie van alles; het is er allemaal!

Op vakantie naar het buitenland

Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om met je gezin wat verder van huis te gaan. Boek een familievakantie naar Griekenland, Spanje of een ander Zuid-Europees land en geniet samen van zon, zee & strand. Ga op avontuur en ontdek de leukste stadjes, mooie natuur en culinaire hoogstandjes van de regio.

Als je kiest voor een accommodatie die zich richt op de doelgroep families, bijvoorbeeld een hotel met familiekamers, dan weet je zeker dat het een kindvriendelijk adres is. Dingen als een babybedje of kinderstoel kun je hier vaak zonder problemen bijboeken en er is genoeg vermaak voor kinderen in alle leeftijden.

Een borrel met familie en vrienden bij een groot vakantiehuis

Actieve familievakantie in de sneeuw

Niet alleen in de zomer, ook in de winter is het leuk om samen op pad te gaan. Een wintersportvakantie met z’n allen is zo fijn en gezellig! De kleinsten in de skiklas terwijl de rest de pistes ontdekt. Tussen de middag samen lunchen, ’s avonds samen koken, spelletjes spelen en gezellig napraten over een actieve dag in de sneeuw. Zo’n vakantie in de bergen creëert herinneringen waar je nog vaak aan terug zal denken, met een grote glimlach en stiekem ook een beetje heimwee.

Gezin in een stoeltjeslift op wintersport in Tsjechië

Familiehotel of vakantiehuis

Overnachten met de hele familie kun je doen in een vakantiehuis: hier heeft iedereen een eigen plekje en heb je een woonkamer en keuken waar je gezellig samenkomt. Daarnaast is er vaak een tuin waar kinderen lekker kunnen rennen en spelen.

Ben je van plan om vooral op pad te gaan en zoek je alleen een plekje om te slapen, dan kun je misschien beter kiezen voor een familiehotel.

Wil je jouw vakantie onvergetelijk maken? Kies voor een verblijf bij een bijzonder plekje. We hebben de mooiste familie vakantiehuizen & hotels voor je verzameld!

Lange eettafel met krukjes en banken langs de muur Zalig in AntwerpenDe mooiste momenten beleef je samen

Tijdens een familievakantie maak je de mooiste herinneringen. Kies voor een verblijf bij een bijzonder plekje: van vakantiehuis tot familiehotel.