Even geduld...

Herken je dit? Een grote grijns op je gezicht die er niet meer af wil, een tinteling in je lijf, een warm en blij gevoel en inspiratie in je hoofd. Dat gevoel ervaar ik als ik een Bijzonder Plekje ontdek, als ik een gepassioneerde ondernemer ontmoet, als ik ergens kom waar ze begrijpen wat bijzonder is. Dat fijne gevoel overkwam me tijdens mijn bezoek aan de Five City Spa in Utrecht, een ontdekking!

Eigenaresse Eveline stuurde me een leuke uitnodiging. Haar plekje in de Wittevrouwen buurt in Utrecht mocht eigenlijk niet ontbreken als Bijzonder Plekje. Ze noemt haar spa de ‘next generation spa’, omdat ze het net even anders doet dan andere spa’s. Five City Spa richt zich op massages (met aandacht) en huidverbeterende gezichtsbehandelingen, toegankelijk voor iedereen door vriendelijke prijzen. Of ik een keer een gezichtsbehandeling en een lichaamsmassage bij haar spa wil ervaren?

Next generation spa

Entree van de Five City Spa

Pure verwennerij bij de Five City Spa

Hoewel jullie altijd mooie foto’s van me zien en het lijkt alsof ik altijd vakantie heb, is mijn leven vaak gehaast, druk en een zoektocht naar het juiste evenwicht. Een moment voor mezelf, een moment van totale ontspanning, gun ik me niet vaak. De uitnodiging van Eveline voelde dan ook echt als een cadeautje.

Om eerlijk te zijn bezoek ik zelden tot nooit een spa. De meeste wellness resorts zijn me te massaal en dat ‘gefriemel’ aan mijn lijf maakt me onzeker. Enigszins nerveus stapte ik binnen bij de Five City Spa, maar dat gevoel was a la minute weg. Door het interieur en de wand met mos wordt je aandacht gelijk afgeleid. De gastvrouw zorgt voor de rest: een warm welkom en een persoonlijke intake waarbij je al je wensen aan mag geven (type muziek, olie, smaak van je thee, harde of zachte massage…)

Massages & treatments

45 minuten lang geef ik me over aan de deskundige handen van Annemarie voor een back, neck & shoulder massage. Ik zweef tussen hemel en aarde. Zalig! Soms hard, bijna pijnlijk, maar voornamelijk echt heel fijn! Wanneer ik opsta moet ik echt weer even landen, zo ontspannen ben ik. Gelukkig mag ik het moment nog even rekken met een gezichtsbehandeling, een instant detox. Mijn huid prikkelt, tintelt, gloeit en is sinds lange tijd niet meer zo lekker zacht geweest. Wat een weldadig gevoel…

Een kopje Kusmi thee

Om terug te keren op aarde wacht na afloop een kopje Kusmi thee, waarvan ik de smaak tijdens de intake al heb gekozen. Een stukje pure chocolade maakt het af. Ik kom langzaam weer bij mijn positieven terwijl ik luister naar de gepassioneerde Eveline. Ik ben blij, heel ontspannen en hoop van harte dat Eveline haar concept snel in andere steden gaat verspreiden. Arnhem eerst graag!

Praktische informatie:

Wat? Five City Spa Utrecht
Waar: Obrechtstraat 40
Geopend: 7 dagen per week
Massages: Five Body massage, Back Neck & Body massage, Duo massage, Mama massage, Pregnancy massage
Treatments: Instant detox, Men’s facial, Deep Wrinkle, Cold Plasma Treatment
Handig: Even een stressmomentje? Je kunt online reserveren en in de agenda de beschikbare tijden bekijken.

Bekijk ook deze 6 spa en bed adressen

Ontdek ook deze plekjes: