Even geduld...

Ooit stonden de oevers van rivier de Zaan vol met molens voor de houtverwerking- en voedingsmiddelenindustrie en in de 20e eeuw was de Zaanstreek de provisiekast van Nederland dankzij illustere ondernemingen als Verkade, Albert Heijn, Honig, Duyvis en Lassie. En vraag je je af waarom het er altijd naar chocola ruikt: de Zaanse cacao-industrie is nog steeds de grootste ter wereld. De Zaanstreek heeft dus wel wat met food!

YWFuIGRlIFphYW4=

Langs de Zaan

De meest bekende, zelfs wereldberoemde plek aan de Zaan is natuurlijk de Zaanse Schans waar toeristen uit de hele wereld komen kijken naar een uniek stukje Hollandse geschiedenis. Nog zo’n mooie plek langs de Zaan is de Zaanbocht in Wormerveer. Het is het enige dorp aan de Zaan waar de woningen met de voordeur naar de Zaan gericht staan. Zo hadden de bewoners vroeger goed zicht op hun fabrieken aan de overkant van het water. Het unieke uitzicht over de Zaan is er nog steeds. Het is nu de perfecte locatie voor het 4e Foodfestival aan de Zaan! 

TGFuZ3MgZGUgWmFhbg==

Foodfestival aan de Zaan

Op vrijdagavond 7 juli verandert de Zaanbocht in één groot gezellig openluchtrestaurant. Langs de waterkant, met uitzicht op de historische pakhuizen van Wormer, staan meer dan 70 foodtrucks en kraampjes met bijzondere hapjes en lekkere drankjes. Van Aziatisch, Arabisch, Italiaans, Amerikaans, Mexicaans, tot heerlijke Hollandse pannenkoeken. De Zaanse liefde voor food blijkt wel uit het grote aantal Zaanse deelnemers. Zoals de DailyDog, een stoere Mercedes bus waaruit de lekkerste biofriet en culinaire hotdogs tevoorschijn getoverd worden (tip!). Er is muziek en tussen het eten en drinken door kun je ook nog shoppen, de meeste winkels zijn deze avond speciaal geopend tot 22.00 uur.

UkdGcGJIa2daRzluSURJPQ==UkdGcGJIa2daRzluSURFPQ==

Kids

Kids kun je gewoon meenemen: er is een speciaal Kidsplein waar ze kunnen zweven, cupcakes versieren, geschminkt worden, grabbelen en zelf limonade brouwen.

Praktische informatie:

Wat? Foodfestival aan de Zaan
Wanneer? vrijdag 7 juli van 16.30 tot 23.00 uur
Toegang: gratis
Vervoer: Kom vooral met de trein, bus, fiets of boot
Volg het laatste nieuws op Foodfestival aan de Zaan