Even geduld...

Je wilt graag op vakantie naar Frankrijk met de kinderen, maar niet te lang rijden. Denk eens aan de Franse Ardennen, op slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Een andere wereld waarin veel te ontdekken valt voor jong en oud. Ongerepte natuur voor wandelingen, hutten bouwen, sporen volgen en klimmen & klauteren. Leuke stadjes met kastelen (en terrasjes voor een ijsje) en bijzondere slaapplekken, waar de kinderen nog maanden over napraten. Bijzonder Plekje tipt je de leukste activiteiten om te doen met kinderen. Onze top 3:

1. Kasteel Sedan

Ridders en prinsessen, het blijft leuk! Helemaal als je je fantasie over de riddertijd de vrije loop kunt laten in een echt kasteel. Nog leuker wanneer dat kasteel het grootste vestingkasteel van Europa is! Bezoek de burcht van Sedan en dwaal langs bastions, vestingwallen, metersdikke muren en kanonsgaten. Voor kinderen is er een speciaal boekje met informatie, spelletjes, opdrachten en kleurplaten. Eenmaal bij de uitgang weten ze ‘alles’ over prinsen, soldaten en de Middeleeuwen.

2. Fietsen langs de Meuse (Maas)

Hou je van een actieve vakantie? Ga een of meerdere dagen fietsen langs de Meuse (de Maas). Er ligt een prachtig fietspad langs de oevers van de Maas, vanaf de Belgische grens bij Givet tot aan Charleville-Mézières. Deze Trans Ardennes fietsroute van 83 km is geschikt voor jong en oud. De route is vlak en geeft je een goed beeld van het Franse Maasdal. Aan weerszijden van de Maas stijgen steile heuvels op, dicht begroeid en afgewisseld door charmante dorpjes.

3. Slapen in een boomhut + klimparcours

Hoe cool is dat!? Slapen in een boomhut! Een droom voor veel kinderen, eenvoudig waar te maken bij Le Chêne Perché in Signy-l’Abbaye. De boomhutten zijn er in verschillende soorten en maten. Voor jonge kinderen op een veilige hoogte (2 meter), oudere kinderen logeren 12 tot 16 meter hoog in de bomen (wel met de ouders uiteraard). Zeker weten dat je hart sneller gaat kloppen van dit avontuur. Over touwbruggen bereik je je slaapplaats. ‘s Ochtends hijs je je ontbijt in een picknickmand omhoog! Op zoek naar nog meer spanning en sensatie? Bezoek ook het bijbehorende klim- en avonturenpark.

Le Chene Perche boomhutten

Praktische informatie:
Meer informatie: De Franse Ardennen

Ontdek ook deze plekjes: