Even geduld...

Arjan en Rixt Siersma zetten het dorpje Hemelum op de kaart met de maandelijkse Friese Streekmarkt: een gezellige markt die van mei tot en met november elke eerste zondag van de maand georganiseerd wordt. Zet de data alvast in je agenda, hier moet je deze zomer een keer naar toe!

R2VuaWV0ZW4gaW4gZWVuIGxhbmRlbGlqa2Ugb21nZXZpbmcu

Streekmarkt op een boerenerf

Ook dit jaar staan de Friese marktdeelnemers weer klaar met hun streekprodukten, oude ambachten en fraaie verhalen. Gezellige kraampjes, mooie producten, fijne proeverijen in een landelijke omgeving: eerlijke en ambachtelijke producten die gezond zijn en lekker smaken. Tussendoor geniet je van thee met huisgemaakte taartjes. TW9vaWUgcHJvZHVjdGVuIGJpaiBkZSBGcmllc2UgU3RyZWVrbWFya3QuIA==

De flinkefarm

De Friese Streekmarkt vindt plaats op het erf van de flinkefarm, tegenover it flinkeboskje. Mocht het nou onverhoopt wat minder mooi weer zijn… Geen enkel probleem; de flinkefarm is geschikt voor zowel indoor als outdoor evenementen.

Het achterste gedeelte van de boerderij leent zich uitstekend als centrale, overdekte locatie voor evenementen als de Friese Streekmarkt, de flinke flea market en ook koffieconcertjes, table d'hôtes, mini-theater, verjaardagen en bruiloften. Het interieur van de flinkefarm is naast praktisch bovenal imposant. Zo zorgen de betonnen vloer, het rieten dak met ouderwetse gietijzeren dakramen en een originele Janus houtkachel voor een authentieke warme sfeer. Denk daar wijds vergezicht over het Friese platteland, een boerenerf met een grote glazen pui in de voormalige staldeuren bij en het plaatje is compleet. Een droomplek en een fijne bestemming voor een gezellig én lekker dagje uit!

Praktische informatie:

  • Locatie: flinkefarm te Hemelum (Flinkeboskje 1 / 8584 WV)
  • Kinderen: een groot weiland om in te spelen, kleurplaten, kinderworkshops en limonade!
  • Parkeren: gratis parkeren op het naastgelegen weiland
  • Meer informatie: it flinkeboskje