Even geduld...

Friesland is onlosmakelijk verbonden met water. De Friese meren, het IJsselmeer, de Waddenzee: het is de nummer 1 waterprovincie. In de winter laait de Elfsteden koorts regelmatig op, tijdens de zomermaanden zijn er genoeg andere manieren voor vertier op het water.

Wat dacht je van skûtsjesilen, de Sneekweek of Lemmer Ahoy? Wanneer je een dagje uit of op vakantie naar Friesland gaat, mag een moment op het water niet ontbreken. We tippen je 3 bijzondere manieren om Friesland vanaf het water te beleven!

Sloepvaren met de Arrestant

In de tuin van Anneke, in het Friese Wergea, wil je wel een dagje opgesloten worden! Om te genieten van een authentieke Engelse high of afternoon tea. En als je dan weet te ontsnappen, doe het dan met de sloep van de Arrestant. Vaar de vrijheid tegemoet terwijl je proeft van huisgemaakt lekkers. Een high tea op het water, heb je dat al eens meegemaakt? De sloep van de Arrestant huur je met schipper, het enige dat jij hoeft te doen is te genieten van de high tea en het Friese land. Heerlijk toch?!

Wat? Sloepvaren incl. high tea
Waar? De Arrestant in Wergea
Prijs? € 42,50  p.p. drie uren varen incl. high tea aan boord, minimaal 4, maximaal 8 personen.

Zeilen bij Garijp

In een meer dan 100 jaar oud boerderijtje aan het water zit al 50 jaar Zeilschool Garijp. De zeilschool organiseert zeilkampen voor kinderen en jongeren, aangepast aan de tijd. Niet alleen leer je zeilen met je eigen bootje, ook suppen, waterskiën, wakeboarden en kitesurfen hoort tot de mogelijkheden. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Alle hens aan dek, dit is leuk! Laat je kinderen ervaren hoe heerlijk het is om hele dagen buiten te zijn, offline plezier te maken met elkaar en actief te zijn op en aan het water. Sport, spel, spanning en sensatie.

Ook voor volwassenen zijn er zeilcursussen. Liever alleen een bootje huren? Zeilschool Garijp heeft ook een sloep, Optimist of Polyvalk te huur. Neem een picknickmand mee en ga een dagje varen richting het Sneekermeer. Vrijheid, blijheid!

Wat? Zeilschool Garijp
Waar? It String 7, 8511 AB Goingarijp

Varen met je vakantiehuisje

Hoe bijzonder, varen met je vakantiehuisje! Bij De Friese Meren reserveer je een drijvend vakantiehuis, van een luxe B&B suite tot een 6-persoons vakantiehuis. En leuk, al te reserveren vanaf 1 nacht. Een schipper vaart je naar de gewenste overnachtingsplek, ergens in het groen in the middle of nowhere of aangemeerd in een haventje of bijvoorbeeld bij Picknickers. Vervolgens verlaat de schipper je boothuis en hebben jullie het rijk voor je alleen. Je staat versteld van het comfort aan boord. Een zalig buitenterras en binnen een comfortabele zithoek met houtkachel. Een goed uitgeruste keuken, meerdere slaapkamers en een badkamer. Het enige dat je hoeft te doen is urenlang over het water staren en genieten….

Wat? Varend Vakantiehuisje
Waar? Terherne
Prijs? Vanaf € 59,- per persoon per nacht

TIP: 
Combineer je bezoek aan Friesland met

een verblijf in een B&B